Cel mai bine e sa nici nu-ti iei carnetul, fiindca vei deveni pericol emotiv public in circulatie!
Buna! Da, sunt făcută pentru a fi șofer, și sunt conștientă că poate nu sunt pregătită 100%, că șoferia se învață în timp, așa o să fac, și chiar sunt mult mai atentă decât mulți din trafic. Legat de polițist, nu ați fost langa mine să știți cum s-a comportat, aproape a tipat la mine, și a inventat anumite chestii ( pentru că nu am dat € ) am făcut manevrele perfect, mers înapoi, întoarcerea, parcarea, etc. Eu cred că a făcut din adins observațiile mai "agresive" tocmai pentru a claca.
Nu exista un supliment anume care sa te ajute cu ceea ce experimentezi tu. Chiar daca ar exista, tu crezi că meriți să fii participanta la trafic? Eu nu prea cred. Ce te face pe tine sa fii atât de sigură că nu clachezi in trafic după ce ai luat permisul și omori pe cineva nevinovat? Peste blocajul asta mental trebuie sa treci tu. Cu cât ai mai multă încredere în tine și ești mai puternică, cu atât meriti sa fii in trafic mai mult. Fie vorba intre noi, e patetic sa dai vina pe altcineva pentru greșelile tale. Poate daca am învăța ca ființe umane sa ne asumam vina mai des am ajunge undeva. Daca ești atât de sigură că polițistul ți a băgat bete in roate, poți să faci contestație și o sa fie analizate probele video și audio. In loc sa spui că avea ceva cu tine că nu ai dat bani, repeta ți in cap că nu are nimeni absolut nimic cu tine atâta timp cât mergi bine. Mult noroc data viitoare
Se invata in timp? Dupa cate accidente? Esti constienta ca examenul oricum il dai la misto, la maxim 30-40 kmh, nu? Pai cu 30 merg cu bicicleta non-electrica fara sa pedalez ca turbatul. Daca iei permisul si apoi esti pe sosea la 100 kmh, sare un iepure in fata, iar din sens opus vine o masina cu doi amariti si trei copii, poti tu garanta ca nu o sa tragi de volan ca sa eviti iepurele? Eventual mai mult decat trebuie, pentru ca nu esti obisnuita cu virajele la viteze mari? Legat de politist, stai tu calma. Au si astia uneori zile mai nasoale. Mai dai peste cateva luni si poate iei atunci. Sau poate nu. Si-asa sunt prea multe masini pe sosele...
Nu ai picat pentru că polițistul a simțit nevoia de a sublinia o greșeală. Ci pentru ca ai facut o greseala.
Sau poate te-i contrazis cu el pentru ca ti-a aratat ce ai gresit, ca sa stii de ce ai picat?
Nu exista suplimente pentru controlul emotiilor. E doar autocontrol.
Gândește-te că și el este om; gândește-te că este fratele tău mai mare, și comportă-te ca atare față de el. Are aceleași nevoi ca și tine; polițistul nu este vreun dumnezeu.
Că se comportă ca un bădăran, lasă lucrul acesta în seama lui Dumnezeu, că va avea grijă cerul să-l răsplătească după faptele lui, după caracterul lui.
Iar tu, încrede-te în Dumnezeu, și nu pleca de acasă mai înainte ca să-L rogi pe Dumnezeu să te însoțească și să te binecuvânteze.
Am fost emotiv, probabil eram si la data la care am sustinut examenul.
Secretul a fost ca stiam sa conduc, nu opream motorul nici la plecarea din rampa.
Lasa naibii pastilele, condu bine si nu vei mai avea timp sa te emotionezi.
Cand o sa provoace un accident un sofer din asta emotiv care o sa iti produca tie pagube nu o sa mai fii nici tu asa empatic.
Buna.Imi pare rau sa-ti spun, dar nu poti sa iti controlezi emotiile acestea cu medicamente.Ar fi mult mai intelept sa inveti tu cum sa le gestionezi, deoarece cu siguranta vei mai intalni si alte situatii importante in viata, fie examene sau orice altceva unde ti se vor testa abilitatile dintr-un anumit domeniu.Si nu cred ca ai dori sa se repete firul narativ general de la examenul auto.In timpul liber poti asculta ce este pe aici(te poti interesa si de mersul la psiholog) :
https://www.youtube.com/watch?v=Pd1LG3u7W9I
https://www.youtube.com/watch?v=FebkVfr8isg
https://www.youtube.com/watch?v=THAoALr45PI
Orice decizi, nu te descuraja. Daca ai nevoie de permis trebuie sa il dai pana reusesti. Unele persoane o fac din prima, altii reusesc abia a 2-a, a 3-a sau a 8-a oara.Nu-i nimic gresit aici.Fiecare dintre noi e diferit si trebuie sa ne respectam ritmul de lucru, de invatare si asa mai departe.Ia in considerare sa faci ore suplimentare, poate cu cineva din familie sau prieteni care au deja permis si masina? Succes!
Ana127483 întreabă: