Salut! Daca ia apa si nu roteste, carbunii sunt baiul, s-au terminat. La motor are doi carbuni, sunt cam cum erau cutiile cu mine pentru creionul cu mina, daca stii. Pretul nu-l stiu, vreo 10-20 de lei, dar ai nevoie de un mecanic sau electrician.
Comenzile le ia dar nu se roteste deloc cuva. Ramane asa. Si cu apa in ea. Acum 2 zile mergea si se auzea un zgomot urat. Poate fi altceva? In afara de carbunii aia?
Posibil sa fie o problema la rulmenti sau la carbuni.Depinde de cat se veche este.
Multumesc enorm pentru raspuns.Are 8 ani masina. Precizesc ca a fost foarte bine ingrijita si ca arata foarte bine. Dar pana acun nu am avut nici o problema cu ea. La ce depinde de cat timp este? La rulmenti sau la carbuni?
Zgomot face cand bate cuva, din cauza descentrarii hainelor, iar dupa un timp se duce si rulmentul sau chiar suportul de rulmenti (care suna altfel, si mai tare).
Daca a facut zgomot neobisnuit si se opreste cu apa in el, atunci pot fi scame sau alte obiecte la scurgerea de sub cuva, dar pentru asta trebuie desfacut de un cunoscator.
Eu evit suprasolicitarea masinii mele: din butonul de turatie reglez limita la 700 in loc de 1000, cat este maximul. Totodata, asez uniform rufele in cuva, iar daca "bate" prea tare, atunci opresc masina si reasez hainele.
Dupa cativa ani rulmentii se uzeaza.Eu am avut un Whirlpool timp de 13 ani si dupa 10 ani a necesitat o inlocuire de rulmenti care a costat in jur de 100 de lei.Artic sunt produse in Turcia si parerea mea e ca totusi a ta a fost calitativa.E normal sa se mai uzeze si rulmentii aia, important e sa nu o supraincarci si sa nu folosesti cel mai mare nivel la turatii.