| ShadowBest a întrebat:

Buna ziua TPU, as dori sa stiu, cum sa fac sa dau de permisul de 16 ani, daca poate sa imi explice cineva mai dealiat, mersi big grin

Răspuns Câştigător
| UzzY475 a răspuns:

Salut. Si eu am vrut cand aveam 16 ani sa dau de permis B1. Pentru permisul ala faci aceeasi scoala pe care o faci si la 18 ani ( pentru B), doar ca faci pe o tractoreata d-aia mica. Din punctul meu de vedere nu merita. Masinile de 16 ani sunt galagioase si scumpe. Dar daca vrei neaparat. Cauta o scoala care sustine cursuri pentru permisul B1 din zona ta si intereseaza te acolo. Procedurile sunt cam la fel ca la B.

7 răspunsuri:
| Raducons a răspuns:

Ai rabdare pana faci 18 ani, nu te mai complica, Pana atunci invata pentru scoala

| Lucian4 a răspuns:

Ca sa ai permis de conducere trebuie sa faci scoala de soferi deci prima pers. de contact in demersul tau pentru permis, e instructorul de teorie sau auto. Vb cu el si iti explica... detaliat. sau vezi pe google

| mgtow a răspuns:

Mai asteapta 2 ani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Simplu.

să fie aptă din punct de vedere medical şi psihologic pentru conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor din categoriile şi subcategoriile pentru care solicită examinarea;
să facă dovada pregătirii teoretice şi practice, realizată prin cursuri organizate de unităţi autorizate pentru categoriile/subcategoriile pentru care solicită examinarea;
să facă dovada că domiciliază sau că are reşedinţa pe raza serviciului public de permise unde vrea să susțină examenul și să obțină carnetul;
să nu fi fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista permis de 16 ani, este o exprimare total gresita.
De la 16 ani poti obtine permis de conducere de categoriile AM, A1 si B1, dupa ce ai facut scoala de conducere pentru categoria ce o vrei si ai reusit la examinare. Pentru fiecare categorie poti incepe scoala de conducere cu 3 luni inainte de implinirea varstei de 16 ani. Vei invata in scoala de conducere despre ce este vorba, facand legislatia rutiera si conducerea.

| Dragos13ro a răspuns:

La varsta minima de 16 ani fara 3 luni poti incepe scoala pentru categoriile AM, A1 si B1.

Permis pentru categoria AM
Din categoria AM fac parte mopedele cu 2 sau 3 roti, care pot atinge o viteza intre 25 - 45 km/h, prevazute cu motor cu ardere interna, aprindere prin scanteie, capacitate cilindrica de maxim 50 cm3.

Permis pentru categoria A1
Din categoria A1 fac parte motocicletele cu cilindree de maxim 125 cm3, cu puterea maxima de 11 Kw, raport putere/greutate de maxim 0, 1 Kw/kg si triciclurile cu motor cu puterea maxima de 15 Kw.

Permis pentru categoria B1
Din categoria B1 pentru care de asemenea poti face scoala de soferi la 16 ani fac parte autovehiculele cu trei sau patru roti, masa proprie intre 400 kg si 550 kg, prevazute cu motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica de peste 45 cm3 sau cu motor cu o putere de peste 50 km/h. Pe piata din Romania numarul de astfel de vehicule este destul de redus.

| ShadowBest explică (pentru Dragos13ro):

Ms