| Popa_Marcel_1974_nrk5 a întrebat:

Vreau sa înțeleg, care sunt avantajele asigurării Casco pentru auto...
De ex., daca accidentul s-a produs din vina mea, cine plătește reparația, celuilalt automobil? Dar pe al meu?
Și ce situații mai pot fi?
Mulțumesc????!

8 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Asigurarea casco îți asigură ție repararea mașinii în caz de accident indiferent că este sau nu din vina ta. Asigurarea auto obligatorie îi asigură celeilalte persoane reparația.
" Și ce situații mai pot fi? " sunt N tipuri de asigurări iar avantajele sunt în funcție de preț și oferta pe care ți-o face brokerul de asigurări.

| mgtow a răspuns:

Unicul avantaj e repararea masinii tale, sa zicem ca iti sare un mistret noaptea in fata si iti buleste motorul, parbrizul si alte elemente adyacente. Dar cand renovezi pierzi bonus malus tot ce ai acumulat si vei plati multi bani. Politica asta s-ar aplica la o masina smechera care o iubesti din suflet si pui pret pe intretinerea ei, pentru un jaf inutil nu are rost.

| flixbuster a răspuns:

Asigurare CASCO = iti repari masina decontat de firma de asigurari unde ai polita daca dai cu ea in gard, daca ti-o sparg hotii, daca da unu' in tine si n-are RCA sau are RCA dar asiguratorul lui te amana pana la sfantu' asteapta.

Asigurare RCA = daca faci tu accident (= vina ta) cu alta masina, firma la care ai tu RCA ii plateste celuilalt (= pagubit) reparatiile ca sa nu scoti tu bani din buzunar.

| flixbuster a răspuns (pentru mgtow):

Bonus malus este doar la RCA. CASCO e alta mancare de peste.

| mgtow a răspuns (pentru flixbuster):

Oare? Explica, am locuit in 2 tari straine si era aceeasi politica cu bonus malus tariile fiind din UE ceea ce se aplica si in RO, sau ai nostri sant mai smecheri cu chestia asta?

| flixbuster a răspuns (pentru mgtow):

Aici cateva explicatii suplimentare:

https://www.promotor.ro/......s-18632867

Nu stiu despre alte tari, in Romania insa bonus malus se aplica exclusiv la RCA.

La CASCO ai un istoric DOAR la acelasi asigurator, daca ai dauna (= repari masina pe banii asiguratorului) la anul e posibil sa iti creasca prima sau sa iti bage fransize. Asta se evita foarte simplu si elegant schimband asiguratorul anul urmator.

In cazul RCA istoricul bonus malus este centralizat in baza de date ASF si ORICE asigurator interogheaza aceasta baza pentru a-ti verifica istoricul si a-ti calcula prima. Deci daca ai comis-o in anul curent, la anul iti creste prima chiar daca schimbi asiguratorul pentru ca iti gaseste buba in baza de date centralizata (in care toti asiguratorii raporteaza daunele).

https://www.aida.info.ro/bonus-malus

| siriusblack98 a răspuns (pentru mgtow):

Are dreptate cu acel bonus malus. Este valabil DOAR la RCA.

| relian a răspuns:

Normal sunt 2 tipuri de asigurari, pe care omu este obligat sa aiba, adica macar una din ele.
Una nu stiu in RO cum se numeste, dar asigura doara masina celui pe care sa zic tu l-ai lovit, iar masina ta tio repari singur.In engleza se numeste Liability
Alta asigurare este full coverage,adica indiferent a cui este vina asigurarea celui vinovat repara ambele masini.
Fiecare firma de asigurari poate da ce alege clientu,si obligat pentru cei care au masini cumparate in rate trebuie sa ia fuul,asa spune banca,dar daca e masina ta ai act,atunci alegi tu ce doresti.
Nu stiu in RO ce companii de asigurari sunt,dar poti intreba sa iti dea detalii,cand faci o asigurare inainte intrebi,ce tip de asigurare este,ce anume asigura,pentru ca sunt care asigura si persoanele din masina,is foarte multe chestii, dar oamenii de regula nu stau sa intrebe si nici nu citesc toate paginile alea, pentru ca atunci cand faci asigurare ti se da destule pagini, dar cine sta sa citeasca, asa ca poti intreb sa-ti spuna simplu si clar ce asigura.
Apoi omu stie ce vrea, cei bun pentru el etc.Treb sa intrebi si care accidente le asigura, pentru ca sunt companii care de ex nu-ti da nimic daca accidentu sa petrecut intr-o parcare laughing is f multe chestii si le afli doara daca intrebi direct pe aia.
Casco pai casco o fi dar si aia au mai multe asigurari, iar cu cat asigura mai multe cu atat tu platesti mai mult lunar.