anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care marca de autovehicul vi se pare mai durabila?
Adica pret,consum, intretinere si spatiu de depozitare.

13 răspunsuri:
| Florian20405 a răspuns:

Pai eu zic ca o marca durabila in ziua de azi numai exista, toate autovehiculele sunt facute sa se strice.Numai e vremea cum era odata Mercedesurile alea dupa timpul lui bunicu`sau Vw-urile alea Kafer...
Ca si top fiabilitate eu zic ca cele mai bune sunt suedezele, nemtoaicele si japonezele.
Primu cu siguranta este Volvo, dupaceea urmand Volkswagen, care sunt si ele foarte fiabilie si au o durabilitate lunga daca sunt intretinute cum trebuie.Un exemplu de motor de la Volkswagen este 1. 9TDI 101cp, o Skoda Fabia a inregistrat 999. 999km fara nici o reparatie majora avand original chiar si evacuarea si kitul de ambreaj.
Ca si "nemturoaice" se numara bineinteles Audi Bmw Mercedes prin top fiabilitate big grin
Ca japoneze cele mai fiabile bineinteles sunt Mitsubishi, Honda, Mazda si Toyota in oridine de la cea mai fiabilia.
Bafta!

| TotulSAUnik a răspuns:

Mercedes w124 E-class motor 1.8 diesel consum 6.5l/100km,suspensii independente (moi) pret 1500-2000euro unul intretinut.Iar la capitolul durabilitate este un tanc pe roti, sa stai linistit(a), oferte sunt destule, alege bine cand gasesti ceva.

| KissAndor a răspuns:

Parerea mea:
Durabilitate
1. Ford
2. Toyota
3. Honda
La pret si consum depinde ce tip de caroserie iti doresti etc. Idei si pareri interesante gasesti si pe vblogul lui G. Buhnici! Numai bine

| MariusF23 a răspuns:

Toyota, Honda, Mazda, in general japonezele, dintre europene cam greu, dar Mercedes ar fi cea mai fiabila.

| ?efuLaValut? a răspuns:

1. Toyota(dar cele adevărate precum land cruiser făcute in Japonia sau alta fabrica serioasa nu in Turcia), Nissan,Mitsubishi, Isuzu, Honda, Suzuki dar intr-o anumita masura, subaru foarte rezistenta
Europenele ar fi Volvo, Saab dar e aproape desfiintata, unele modele de bmw si Audi, Mercedesurile vechi pentru care are faima pe care o are Mercedes, unele VW in special cele vechi si alte câteva modele de la unele mărci.
Ford, Cadillac, Buick, GMC stiu sigur ca sunt masini făcute cu simt de răspundere.Chrysler a dat-o in bara in ultimii ani.Modelele Ford pentru Europa nu sunt cine stie ce.

| Arezki a răspuns:

Mercedes-benz e 220 din 2005 - 2007
pret undeva la 6000€
consum 8 litri in oras
volumul portbagajului destul de mare ( ba chiar foarte mare pentru o limuzina )

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La piata de acum, nu prea mai e cazul sa generalizam, ca o anumita marca sau natie de masini este sau nu fiabila.
Putem doar sa punem in balanta performantele, costurile intretinerii, defectele des intalnite si alte 'mofturi' care tin de fiecare sofer, pentru a ne alege masina potrivita.
Unii ar spune cu ochii inchisi ca nemtoaicele > Volkswagen sunt cele mai reusite masini. Realitatea insa nu mai sta asa de mult, masinile produse de VAG (Volkswagen, Seat, Skoda si Audi) sunt cele mai alergate si mai supraevaluate masini de pe piata SH, iar defectele des intalnite la ele nu sunt tocmai putine, fiind doar un alt producator de low-cost-uri imperfecte, cum e si Dacia, de exemplu, pe care snobii o dispretuiesc din motive copilaresti.
Durabil era odata Mercedesul, acum sincer nu stiu daca mai exista automobile care sa mai tina 30-40 de ani fara griji, cum au fost Daciile 1300, Mercedesurile W123/W124, Golfurile 1 si 2, si alte masini pana prin anii '90, cand erau doar 'fiare', fara computere sau electronica imposibil de depanat.

| Adryan007 a răspuns:

Pai ar fi Dacia Lodgi, are spatiu mare de depozitare si nu are asa pret mare.

| octa2021 a răspuns (pentru Adryan007):

Da,ar fi o achizitie interesanta

| octa2021 a răspuns (pentru Florian20405):

Dar despre grupul Renault-Dacia, ce parere ai?

| octa2021 a răspuns (pentru Arezki):

Benzina sau Diesel

| octa2021 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Da,ai dreptate
nu se mai fabrica masini ca pe vremuri

| Florian20405 a răspuns (pentru octa2021):

Am avut stiu care-i treaba,eu unul am fugit de ele, ca de altceva, am avut si logan si symbol, cu loganu am ramas in pana cand era in garantie, m-au luat cei de la ASV.Symbol era tot aia cam ca loganu doar are tabla parca mai buna, in schimb e mai mica la interior.Majoritatea prietenilor care au avut le=au cam "maritat" si si-au luat ceva fiabil,Volvo,Vw, Mitshu, Honda etc.
Eu detin un VW fabricat in Spania, adica Seat si sunt foarte dar foarte multumit, si de performante (am mers 190 lejer) masina din 2000/9 cat de fiabilitate sincer o spun este peste symbolul si loganul care l-am avut. Loganu dupa 4-5 ani mi-a ruginit.Sincer de la renault ce-mi place e Laguna, e o masina cu adevarat speciala facuta cu cap, dar si megane, ca in rest.
BAFTA, ROG CEI CARE SUNT CONTRA(care nu le plac) VAG SA SE ABTINA CU COMENTARIILE.