Poți compara preturile pe mister auto sau auto doc.
Oricum Alfa este cea mai scumpa la întreținere, urmata de Citroen. Apoi urmează Passatul, Jetta și Octavia.
Ca un compromis bun între costurile de întreținere și confort, eu as recomanda totuși Pasatul, dintre propunerile tale.
PS. Poți sa te uiți în același buget și la un A4, seria 3 sau C class.
Succes!
Passat ul era alegerea mea insa din cate am inteles e cam stricacios si piesele sunt scumpe. M-am gândit la un A4 B7 insa in bugetul meu doar versiunea de 2.0 as putea cumpăra, despre care nu se aud lucruri bune și piesele is si mai scumpe. Multumesc!
WV, Audi, Scoda și Seat fac toate parte din grupul Vag, deci motorizarile și cutiile sunt cam aceleași. Motorul de 2l diesel common rail este unul nu foarte reușit în comparație cu mai vechiul 1.9 Tdi (pompe diuze) dar oricum este mai fiabil decât Alfa sau Citroen. Întreținerea de baza la pasat este cam la fel de scumpa ca la Jetta (filtre, ulei, curele, etc.), dar intr-adevar fiind o mașină mai luxoasa și mai mare, restul de piese sunt mai scumpe. Depinde și ce noroc ai, dacă va trebui sa schimbi doar consumabilele sau se va strica ceva și va trebui înlocuit. A4 este cam la fel de scump la întreținere ca și Pasatul, doar ca intr-adevar prețul de achiziție e un pic mai mare.
Multumesc. Dacă aș găsi un Seat Exeo mai nou la banii astia l-as lua, asemănător cu A4. Însa daca nu, raman sa aleg intre Jetta și Octavia.
Cu plăcere. În caz că îți cauți mașină în afară, îți recomand să nu te limitezi la Germania, cum fac majoritatea, ci sa te uiți și pe Olanda și mai ales Belgia. Preturile sunt cam la fel, dar sunt tari mici, cu autostrăzi multe, găsești mașini cu km putini, rulați preponderent pe autostrada. În plus în ambele vânzătorul este obligat sa îți ofere un certificat car-pass, care atesta nr. real de km, aproape imposibil de falsificat.
Exemple de site-uri:
autoscout.be
2dehands.be
Ps: cauta sa cumperi de la autohtoni, evita sa cumperi mai ales de la arabi sau turci, sunt samsari.