| claudiualin5 a întrebat:

Care sunt etapele si unde trebuie sa ma duc pentru vanzarea unui autoturism?

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Etapa 0 - găsește un cumparator

| claudiualin5 explică (pentru sierra1):

Cumparatorul l-am gasit dar nu stie cum sa faca actele

| sierra1 a răspuns (pentru sierra1):

Apoi mergeti la un birou de intermedieri (vă ia un comision care e mai mic decât drumurile de făcut la politie) și acolo vă spune tot ce doriti

| claudiualin5 explică (pentru sierra1):

La notar nu se poate?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru claudiualin5):

Faci un contract de vanzare cumparere cu el, primesti banii, ii dai actele masini printre care si certificatul fiscal prin care iti scoti masina de la primarie de pe numele tau si de aici e problema lui.

Grija mare sa completezi rubrica "instrainat catre" pe certificatul de nastere sa fii sigur ca o transcrie pe numele lui.

Nu ai treaba cu niciun notar in tot procesul.

| claudiualin5 explică (pentru suntserios):

Si de unde iau acest contract vanzaare cumparare?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru claudiualin5):

Il scrii la mana sau gasesti destule modele pe net, printezi, completezi datele tale si gata

| claudiualin5 explică (pentru suntserios):

Am fost și am întrebat la primărie și mi-a zis ca trebuie făcut pe calculator, nu e bun scris de mana

regis
| regis a răspuns:

Nu scrii de mana contractul ca îți complici singur viața. Este un formular tip, il găsești pe google, căutând contract vânzare auto 2017. Se completează, se multiplica in 5 exemplare (ca sa nu scrii de 5 ori), se semnează toate 5 in original (are o rubrica "conform cu originalul"). Data contractului se completează si in talon, la rubrica " înstrăinat către".
Cu contractul, copiile buletinelor voastre si copii CIV si talon, vânzătorul o scoate de la impozit, ocazie cu care se retine un exemplar si se vizează celelalte 4. Apoi o iei tu in evidență la impozit, se mai retine un exemplar si se vizează restul. Următorul pas e sa mergi la drpciv sa o înmatriculezi pe numele tau. La dosar vei avea nevoie in plus de o chitanță cec pentru talon si de copie RCA pe numele tau.
Dar cel mai simplu ar fi sa apelați la o firma de intermedieri. La notar nu are sens.

regis
| regis a răspuns (pentru regis):

Scuze, am răspuns ca si când tu ai fi cumpărătorul. Inversezi puțin rolurile, iar treaba ta se termina in momentul in care ai radiat-o de la impozit. Retine un exemplar de contract, precum si copii de pe restul actelor.

| claudiualin5 explică (pentru regis):

Pot completa contractul de mana sau scris pe calculator?

regis
| regis a răspuns (pentru claudiualin5):

Poti completa si de mana, important e sa fie formularul corespunzator. Ideea e sa nu il scrii tu de la A la Z, ca e nevoie de anumite elemente specifice.
Încearcă linkul de mai jos:

https://www.google.com/......https?/url