| bogdytzu a întrebat:

Ce as putea face la masina (am o skoda octavia 1 din 2003 1.9 tdi 90cp) ca sa ii pot ridica performantele si nu puterea. ma refer ca acum 2 ani ajungea foarte usor la 190km/h... acum abia daca trage spre 160km/h. ulei consuma 200 ml la 3mii de km( deci nu prea vad rostul unei segmentari) Help me!

Răspuns Câştigător
| BassHunter13 a răspuns:

O idee ar fi o repanare adica Resoftare.Sa iti dau un mic sfat, o mica schimbare ai sa vezi.Ii bine ca de 2 ori pe an sa scoti pentru 10-15 minute borna de pe baterie, ii un fel de restart la un calculator, o sa fie o alta diferenta dar nu prea mare...O resoftare si un filtru conic ti-ar ridica performantele considerat!

5 răspunsuri:
| alexhdd a răspuns:

Depinde de tine cu ai menajat motorul masini, acum ce sa zic din ce ne zici tu e cam greu sa iti zicem exact. Eu zic sa ii faci schimbu de filtre(motorina, aer) ai fi surprins cat de prost merge o masina cu filtrele imbacsite. Iara poti verifica debitul pe injectoare, poate ele doar pisa pe tur si retur scot toata motorina

| FPI a răspuns:

Ma mir sa fi mers 1.9 de 90 HP 190km/h ca frate-mi-o are un Golf de 116 HP care de la 160 in sus iti trebuie autostrada sa ma urce si totusi 26 de cai diferenta care inseamna mult, in fine sa trecem peste asta 200 ml la 3000 km ii enorm consumul si asta sigurat iti reduce din putere...

| bogdytzu explică (pentru FPI):

Daca o ti turata peste 3000 nu e mult consumu. avand in vedere ca am 280k km si da. orice masina are in cartea ei garantia din fabrica o anumita viteza. in 2007 masina s-a dus si cu 210... urcand in distanta de 10 km de la 130 la 210

| FPI a răspuns (pentru bogdytzu):

Si la 210 a avut 4500 de turatii?

| bogdytzu explică (pentru FPI):

Cam da. ca la 160 am 3000 la 210 cred ca era spre maxim.