| Ionut321123 a întrebat:

Ce fel de benzina e mai buna pentru un opel astra h din 2005, motor 1.4? 95 sau ecto sport 98? Eu pana acum am alimentat numai cu 98 da am auzit de la altii ca trebuie sa ai masina compatibila cu aceasta benzina da nu stiu cum sa aflu asta, pe capacu de la rezervor scrie doar sa alimentez cu benzina fara plumb

Răspuns Câştigător
| HadesSs a răspuns:

Merge si unu si alta doar ca aia de 98 o ''arde'' mai repede, oricum recomandat e tot de 98 daca tii la masina ta, uleiul si benzina sunt sufletul masinii.

7 răspunsuri:
| DaniTDCI a răspuns:

Ar fi bine sa consulti manualul masinii sa vezi ce cifra octanica e compatibila cu acel tip de motor, nerespectarea compatibilitatii poate duce la uzura prematura a blocului motor/piston/segmenti, sunt sigur ca vor veni altii si imi vor spune ca nu am dreptate, intr-adevar e mai ok benzina cu cifra octanica mai mare, arde mai bine ceea ce rezulta o performanta mai ridicata a motorului, dar eu as folosi ce scrie in manual, de oarece nu e facut pe degeaba, succes

| octav005 a răspuns:

Pai 98 este mai buna. dar m-ai scumpa.

regis
| regis a răspuns:

Strict din punct de vedere al cifrei octanice, nu are nici o importanta. O benzina cu cifra octanica mai scazuta intr-un motor prea comprimat ar face autoaprindere. Ridicarea cifrei octanice le permite producatorilor de motoare sa creasca compresia si sa obtina motoare mai eficiente. Cum al tau deja este proiectat pentru o cifra octanica de 95 iar raportul de compresie este o constanta, cifra octanica mai ridicata nu il mai poate ajuta in niciun fel.
Restul se cheama marketingwinking.

| Ionut321123 explică (pentru DaniTDCI):

Pai manualul e in germana si nu inteleg nimic asta e problema

| Ionut321123 explică (pentru regis):

Deci e mai sanatos pentru acest motor sa bag benzina de 95?

regis
| regis a răspuns (pentru Ionut321123):

E totuna daca pui 95 sau 98.
Cum sa îți explic, sa zicem ca trebuie sa schimbi antigelul. Ai unul care rezista la -30 de grade si unul care rezista la -35. De care e mai sanatos sa pui pe timp de vara?

| AlexTeAjuta a răspuns:

Ma sti cum e ori cum nu sti ce fel de benzina bagi asa ca. nu isi are rostu aceastra framantare cu siguranta benzina - motorina nu este peste tot ceea ce scrie pe pompa happy