Pai pentru drumul ala trebuie ceva diesel dar cu conditia sa o scoti o data la 2 saptamani macar la drum lung sa se mai curete. Eu in bugetul ala as cauta un Renault Megane 3 1.5 dci 110cp. Motor reusit, fara probleme grave la DPF si masina reusita.
In banii aia prefer sa merg cu trenul, pentru mine o masina buna costa 30.000€ noua - sau o gasesc in 10.000 apoi mai bag vreo 10 000 in tuning si conversie electrica macar 500km autonomie, design frumos folie jante suspensii si ce mai e apoi sant fericit cu ea.
Jur că eu locuiam în Elveția și aveam prietena din Cahul în republica Moldova si AVEAM UN TICO SI FACEAM NAVETA o data la 2 saptamani. timp de vreo 8 ani asta era ritualul meu.
asa ca poti sa iti iei orice masina care iti permiti sa o intretii!
Bugetul e cam mic. Pune-i ca avans la un credit pentru o masina bunicica si iesi mai castigat. Dar intreaba-te si daca merita sa cumperi masina. Intreaba-te cat de mult timp vei tot face drumul asta lung? Este ceva sigur pentru mai multi ani sau e ceva doar de 1 an 2? Daca n-ai si alte motive serioase pentru care sa-ti cumperi masina acum in criza si stii ca drumul acela e ceva provizoriu (1 an - 2), eu nu m-as risca in criza sa cheltui acele mii de euro. Dar daca stii ca e ceva sigur, atunci merita sa-ti iei masina. Doar ca bugetul e cam mic si orice vei gasi la banii aia va fi o rabla care te va lasa cand ti-e lumea mai draga. Pe langa banii stransi de tine, mai fa un credit si iesi mai castigat.
Ar fi ca vreau sa ma mut in alt oras si sa mi vizitez familia de câteva ori pe an.
Atunci merita sa iei. Mai fa un credit de nevoi personale pentru suma care iti mai trebuie sa iei o masina noua bunicica.
Nu cred ca ai salariu dar oricum cea mai proasta idee e sa iei un credit la dobanzile creditului de nevoi personale mai ales cand la sfarsit o sa ai ceva ce nu mai valoreaza nici macar cat dobanzile platite
E adevarat si asta, nu am de gând oricum sa fac vreun credit pentru masina cel puțin. Am avut salariu, am muncit in vacante si in timp liber, deci mi-am strâns niște bani plus ca o sa mai strâng imediat ce termin cu vrajeala asta de liceu.
Pai ia-ti cu ce ai strans ca ai o suma ok, nu te lua dupa tampita aia cu creditele ei, o fi angajat-o vreo banca agent de vanzari ca tot ce scrie pe aici e numai despre cum sa iei credite
Oricum întrebarea ce i drept am pus o prea devreme, nu vreau sa imi iau imediat, e doar o curiozitate si o necesitate care imi va fi de folos in viitorul apropiat dar am vrut sa vad ce pareri sunt, ce mașini sunt indicate.
Laur195 întreabă:
CatalinDNK întreabă:
Sapphire întreabă: