| NicusorYo a întrebat:

Ce SCUTER pot conduce la 14 ani fara permis? Cat costa(in lei)? O poza daca se poatehappy
Fundoi+vothappyStiu ca se poate

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din pacate nu se poate, trebuie sa ai minim 16 ani impliniti.

Totusi, avand in vedere varsta ta, poti conduce un moped insa numai pe dealuri, poienite, in curtea casei proprietate privata, in general pe orice drum dar care sa nu fie drum public, poti chiar si pe drumuri forestiere.

14 răspunsuri:
| KenJi a răspuns:

Nu se poate copileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

| bogdanworld a răspuns:

Da se poate, se numeste tricicleta =)) ai aici si o imagine http://www.incasa.ro/_files/Image/articole/5/classic_34_red_tricycle.jpg

si acum serios: pentru a conduce orice vehicul pe drumurile publice ai nevoie sa implinesti minim 16 ani si sa faci cursuri de legislatie rutiera :)

| hiphopgirl a răspuns:

Doar un ateveu cel mai sigur.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar un ATV se poate.

| anonim57clx a răspuns:

Stii ce ma eu conduc scuter de la 13 ani puneti casca si dai bice

| 13 a răspuns:

Therazvan143-Si ce faci cand ajungi intr-o intersectie dirijata de politist? candn ridica politistu mana tu il saluti inapoi si treci linistit presupun. nu?

| Bogdan_9242 a răspuns:

NU SE POATE! Sunt un impatimit al scuterelor, motoarelor si atv-urilor, din clasa 1 II innebunesc pe ai mei sa-mi cumpere ceva, dar pana ce nu fac varsta legala (adica 16 ani) nu primesc nimic, deoarece stau la strada europeana, si acum am 15 ani fumate, si ma pregatesc sa dau de A1, Nici atv-ul nu se poate conduce legal pana la 16 ani! Poti conduce scuter, atv si orice vrei tu, la tara, pe proprietate privata! Poti sa conduci si la 10 ani daca vrei, dar Daca te-a prins, Dosar penal unui parinte, si tie ti se suspenda dreptul de a conduce 5 ani de la data de cand implinesti 18 ani!

| anonim57clx a răspuns:

Da ma eu merg de la 13 ani si nu sa luat nici un politits de mine (pana acum)laughing

| anonim57clx a răspuns:

Si daca m-ar oprii ce crezii ca eu sunt prost sa opresc (ca daca opresc mai rau o incurc )ma bag printre stradute si ma ascund si gata cu gaborii sper ca vam dat o idee buna

| EddyWolf a răspuns:

Da de la 16 ani ai voie doar mopede pana in 125 de cmc.Si din pacate de la 1 Ianuarie Iti va trebui permis de A1 si pentru scutere de 50 cmc.

| danbalanean a răspuns:

Fa-ti permis de pana in 49 cm si ieti un atv cu 49cm3 si cu, cutie de viteza

| ombladon a răspuns (pentru 13):

Ai vazut tu intersectie dirijata de politisti, la tara?laughing

| sasukeady a răspuns:

Nici tatal meu nu a fost de acord, dar l-am convins. Unchiul meu mi-a dat 3000 euro si eu am cumparat un garaj de la un prieten si am luat un atv, si 3 motociclete motor de 49 cmc. Si un motor la 3000 RON care il voi conduce la 16 ani cu permis categoria A1. Pana acum nu am avut probleme cu politia, port protectii ( mai ales cand e vara si mor in alea transpir de umplu sticle de 10 l, atat de cald sunt in protecti. Merg cu 30 km unde stiu ca nu sunt politisti, dar pe strada mai bag 70 sau mai mult. Aici la mine cand ma duc pana in fata e mereu politia acolo, dar tata sa imprietenit cu ei si ma lasa sa merg pe acolo regulamentar.
Legea normal zice ca nu ai voie doar de la 16 ani. Daca e sa merg mai departe conduce un prieten motorul care are permis. Totusi e destul de periculos, si cu politia si am patit-o eu la tara, eram cu 2 prieteni, unu pe scuter si eu cu unu cu motorul, noi doi mergeam mai incet si ala s-a dus cu scuter care a bagat bani si a mers cu viteza, a dat intr-o groapa destul de mare si a picat cu fata, era urat a avut fata taiata in doua, l-a inmormantare nici nu am putut sta sa vad o fata taiata in doua. O adventura cu motorul poate costa o viata. Daca vrei sa iti iei un scuter il iei sh sau noi pana in 3.000 RON. Dar mai dai cateva milioane in protectii, sau iti iei doar o casca dar nu sa mergi unde sti ca e politie. Dar macar ai vorbit cu tatal tau?

| sasukeady a răspuns (pentru anonim57clx):

Ce usor e sa zici dar sa faci nu mai e usor deloc. Eu conduc motoare de la 14 ani dar iti spun nu te pui cu politia deloc. Zici tu ca e usor sa fugi de politie pe o straduta... Crezi ca politia e fraiera? Te urmareste si daca te pierde nu se lasa si verifica toate usile din bloc sau din case de pe stradute.