| FilipJicha a întrebat:

Ce se intampla daca, spre exemplu, cineva intra pe contrasens, iar eu, ca sa il evit, intru in alta masina. Daca respectivul a ramas la fata locului, este el responsabil pentru accident sau vina imi apartine, in totalitate mie, care am incercat sa ma salvez?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ce se intampla depinde de ce va stabili organul de politie, in urma cercetarilor. Se poate sa constate numai vinovatia celui cu depasirea, numai vinovatia ta sau vinovatie comuna.

6 răspunsuri:
| Mad1 a răspuns:

Tie iti apartine vina. In cazul in care el te loveste pe tine apoi tu pe altul etc ar fi a.lui

| Intruder19 a răspuns:

Din moment ce nu a existat un contact intre tine si masina de pe contrasens, nu poate fi tras la raspundere pentru accident.

Asa sunt legile idioate in tara asta.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da nu a existat contact între tine și ala care a întrat pe contrasens e vina ta. Poți însă cu ceva avocat și bătaie de cap sa îl faci sa plătească el pagubele

| Simpatic a răspuns (pentru Intruder19):

Nu cred daca ai martori sau chiar o camera DVR se poate stabili cine este vinovatul, cel putin asa este logic desi nu as vrea sa trec prin asta.
Dar cu toata legea asta proasta atata timp cat tu esti pe banda ta si esti fortat pentru a evita un accident sa faci aceasta manevra chiar si cu asa legi proaste cum spuneai, tot nu vad de ce tu ai fi cel responsabil si nu cel care a intrat pe contrasens!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Vina iti apartine.
Nu trebuie sa ai astfel de eroisme in cap, precum ca provoci un accident pentru a-l evita pe altul. De la idei din astea ajungi sa zbori pe trotuar, in 5-6 pietoni, pentru ca te-ai ferit de un licean de 19 ani, cu Golf 4 din 98', care oricum se storcea singur de volan, si tu probabil nu pateai nimic considerabil.
Stai in banda ta.