-contrac de v-c
-plata taxa de timbru daca e cazul (calculezi aici https://static.anaf.ro/......2016.html)
-rca pe numele tau, daca ai sub 30 ani undeva la 1200 ron pe an
-luat la finante pe numele tau
-platesti restul de taxe la primarie si cec (150 ron impresuna)
-mers cu dosarul la politie unde mai platesti daca e cazul pentru numere noi (40-80 ron daca vrei la rand sa-i preferentiale
Depinde ce fel de om esti, unde inmatriculezi...hehe, nu e asa simplu. Are taxa/n-are taxa? Are CIV/n-are CIV? Cauta o bunica sau un unchi pensionar ca te rupe la buzunar si dupa aia an de an asigurarea. Ai site-uri dupa caz cu tot ce iti trebuie ( acte inmatriculare ) si calculatoare pentru toate taxele. Ca sa nu zic, sunt batran pe 4 roti si nu am auzit de OZeNeul asta -wmb.
Atunci sa te astepti la cele mai mari RCA uri posibile
Ma scuzati am vrut sa scriu bmw... ce este civ?
Cartea de Identitate a Vehiculului. Se elibereaza de RAR.
Mi a spus cineva ca daca fac asigurarea pe alt nume si contractul de vanzare cumparare este pe numele meu imi va trebuii o procura prin care acea persoană pe care este facuta asigurarea ma declara pe mine fiind ca al doilea sofer este adevarat?
Nu este adevarat. Ca sa beneficiezi de reduceri de taxe ( importante ) masina trebuie sa fie integral in proprietatea persoanei care indeplineste astfel de conditii. Adica nu vei fi tu proprietar. Asta cu procura o poate spune doar cineva cu imaginatie. De ex masinile copiilor mei sunt pe numele bunicilor.
Am vazut ca toata inscrierea cu tot cu rca ma costa undeva la 1000€ nu stiu daca am calculat bine... daca am motor de 2000 am calculat bine?
Pare cam mult dar se aduna. Pune defalcat sa imi dau o parere. Si cartea de identitate e de Romania?
Inseamna ca trebuie sa bagi si taxa de mediu mi se pare la banii astia.
pikiu01 întreabă: