Fara 1000 eur pe luna nu iti recomand masina, nu faci fata la benzina, intretinere. mergeam cu autobuzul in tara si aveam mai multe avantaje
Depinde ce cheltuieli ai si ce pretentii de autoturism pui pe tava. Nu am cum sa iti zic cum sa-i gestionezi mai bine de vreme ce nu iti cunosc situatia si cheltuielile tale lunare. Tu poate nu vrei un Logan din 2005-2006 la 30-40 de milioane, poate vrei un BMW de 10k euro.
O mașină nouă sau foarte scumpa oricum nu iti vei putea lua clar.Nu iti da banca bani multi la 19 ani si din salariul tau nu o sa iti permiți.
Singura variantă e sa tot pui bani deoparte până ajungi la macar 800 1000 de euro și să vezi ce poti sa iti alegi de bani aia de început.
Eu personal, mi-as cumpara o masina de buget de ex: Dacia logan, deoarece este o masina perfecta pentru un incepator si tot o data este si recomandata, iar cand voi avea un buget mai mare, imi voi cumpara ceva mai nou/bun...(deci, vei pune o parte din bani, in pusculita)
Încearcă să investești în educația ta, și stabilitatea în carieră, și poate ai noroc să ai un venit mai mare peste câțiva ani.
Pai, nu-ti ramane decat 1 singuar solutie: sa strangi singur bani, luna de la luna sau sa-ti iei si o munca de weekend, ca sa aduni banii mai repede.
Scuza.ma ca intreb dar ce lucrezi. Sunt curios pentru ai 19 ani si presupun ca e un job easy pe care si eu l.as putea adauga in CV având 18 ani.
Daca nu poti sa strangi 4000lei pentru un logan/golf 4, cand o sa vrei sa iti iei casa ce o sa faci? Pui in fiecare luna cate 400lei la saltea si in 10 luni iti iei masina.
Nu trebuie sa iti iei cea mai naspa masina insa ar trebui sa iti iei o masina mai ieftina care arata destul de bine de exemplu golf5 audia a4.5 passat b5.5.
ford mondeo modele fabricate intre ani 2002 2005 pe care le poti cumpara cu maxim 2000 euro. Pune in fiecare luna bani de o parte iar dupa 6 luni iti poti lua iar dupa ce iti iei o masina de asta o ti 2 ani si dupa aia îti iei ceva si mai scump