Depinde de multe lucruri, de caii putere, de distana, de modele. Dar sa luam exemplu la 2 masini asemanatoare pe o distana de 100 m cel mai probabil benzinaru, dar pe distante mai lungi ar fi diesel.
Dacă sunt de aceeași putere, dar benzinarul fără turbo, modelul diesel are șanse de câștig. Doar că în ultimul timp și modele pe benzină au turbo, iar șansele de câștig depind de șofer. Adică de cât de bine știe să scoată ce e mai bun din fiecare motor!
Ala pe bnezina.De ce? Pentru ca benzina are mai rapid, deci viteza de reactie este mai buna.Toate masinile de curse sunt pe benzina, inclusiv formula 1.Deci nu conteaza ce ce povesti cred unia si zic pe aici, bat campii auzi depinde de sofer de parca tu asta ai intrebat de soferi.Dar na vorba aia multi citesc putini pricep si ce citesc.
Indiferent de distanta, de conditii masina pe benzina o sa fie mai rapida.
Benzina. Cum a zis cineva, benzina arde mult mai repede, explozia e nai puternica si puterea instanta fata de diesel. Din cate am inteles, diesel are multa putere de tractiune pe cand benzina are raspuns instant si viteza mare, dar la deal mai greu.
Parametrul definitoriu este accelerația, de obicei se prezinta 0-100km/h (dar nu intotdeauna este relevant)
Cel mai rapid benzinar este un Ferrari 0-100km/h in 2, 5 secunde. Luat de aici
http://www.automarket.ro/masini-noi/top-10-masini-rapide-acceleratie.html
Cel mai rapid diesel (suv) cică ar fi un Bentley
Accelerează
0-60 mph 4.6 secunde (mile pe oră)
0-100 km/h 4.8 secunde
Deci nici nu intra nici in top 50 Mașini rapide.
Adica fix invers vrei sa zici? Ca dieselul are cuplu la turatii mult mai joase si va pleca primul de pe loc.
Depinde de ce motoare e vorba si de ce distanta.
pe o distanta scurta 2-300m o sa castige dieselul ca are cuplu mare la turatii joase. Daca vorbim de distante mai mari o sa castige benzinarul.
Bineinteles, daca vorbim de motoare de putere asemanatoare
"Cuplu mare" înseamnă ca poate trage o locomotivă in treapta 1
Dizel 0-100km/h in 4, 8 secunde
Benzinar 0-100km/h in 2, 5 secunde
Asta înseamnă ca in doua secunde benzinarul face 45m iar dizelul 15m. (Cum 15metri sunt mai mulți ca 45 ...ai dreptate: dizelul arunca mașina înainte... către o parcare)
Auzi ce intrebare? Esti geniu... pustiu.
Eu ți-am prezentat the best of the best "diesel si benzină" doar ca sa îți faci o impresie completă. Mai pe scurt: sperii lumea!
Sebastian222 întreabă: