Daca e pe gaz, automata, alea intr-adevar au temperatura 'setabila' pe centrala, iar arzatorul se opreste atunci cand apa atinge 45 de grade. Asa nu e nici un risc, are dreptate cel de la magazin, nu ai nevoie de termostat in camera.
Si la cele electrice, daca au temperatura apei controlabila, nu mai au nevoie de termostat de camera, nu ating temperatura de fierbere.
Eu aveam in cap centrale pe lemn, sau pe gaz, dar ne-automate. In alea, cand faci foc, trebuie sa te asiguri ca ai pe unde 'plimba' apa, altfel creste temperatura prea tare, si pot sa fiarba.
Da. Musai! Termostatul din robinet lucreaza cu temp apei, iar cel din camera cu temp aerului.
Pai da, dar daca imi pun termostat la centrala voi avea aceeasi temperatura in fiecare camera cu mici diferente sa zic 2-3 grade si eu din 6 incaperi folosesc doar 4 la 2 camere robinetul e pe antiinghet.
Da, ca altfel fierbe centrala.
Atat la lemne, cat si la gaz, sau curent, centrala are nevoie de termostat.
Si recomand macar un calorifer fara termostat (in baie, sau pe hol), in caz ca inchid robinetii dar termostatul centralei e setat pe caldura mai mare.
Altfel, mai ales la centralele pe lemne, te poti trezi cu apa fierband, si apa prin casa. Daca n-ai supapa de siguranta bubuie tevile/centrala, daca ai supapa, incepe sa arunce apa clocotita afara, de n-o sa stii ce s-a intamplat.
Centralele pe gaz sau curent, au termostat de siguranta, se opresc ele inainte de a fierbe, dar nu prea e normal sa te bazezi pe acel termostat, trebuie si unul de control al temperaturii in camera, care sa controleze incalzirea apei.
In baie da am robinet fara termostat, mie cel de la magazin care a venit sa imi dea drumul la centrala a zis ca nu mai e obligatoriu sa pun termostat la centrala.La centrala am setat 45 de grade.