| gratargratar a întrebat:

Daca fac o asigurare auto -personal- la un dealer in data de x.10. 2014, asigurarea e valabila din data x (deci inclusiv in ziua x), sau abia din ziua x+1?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Asigurarea RCA intra in vigoare cel mai devreme a doua zi dupa emiterea ei, cu exceptia celei in vederea inmatricularii, care poate intra in vigoare in aceeasi zi.
Daca ai o asigurare valabila, se poate emite in continuarea ultimei zi de valabilitate.

6 răspunsuri:
| AlyAly524 a răspuns:

H

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Asigurarea este valabila din ziua urmatoare, ora zero.

| gratargratar explică (pentru Ioandelasal):

Pot face asigurarea pe eMAG, daca am masina cu nr. rosii, neinmatriculata inca?
Ce scriu la nr. de inmatriculare? Ca n-am nr. de inmatriculare si fara, nu ma lasa sa fac. (seria de nr. rosii precedenta a expirat, e scoasa din alt oras decat cel in care stau)

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru gratargratar):

Nu stiu ca eMag sa fie firma de asigurari. Si poti face asigurarea si la inmatricularea provizorie (numere rosii), este chiar obligatorie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Asigurarea e valabila dupa 3 zile de la data inchierii din cate stiu. Poti face si pe eMAG, selectezi undeva "assigurare in vederea inmatricularii"

regis
| regis a răspuns (pentru gratargratar):

Poti face oriunde, trebuie sa alegi insa varianta "in vederea inmatricularii" si normal ar trebui sa sara peste casuta cu numarul. Daca totusi iti cere numarul de inmatriculare poti lasa necompletat sau poti pune o liniuta, asigurarea va fi valabila pentru ca masina se poate identifica dupa seria de sasiu. Valabilitatea politei in vederea inmatricularii poate incepe din aceeasi zi, daca nu selectezi altceva.
Ideal ar fi sa iti faci o asigurare direct pe 6 luni sau 1 an, pe care o poti utiliza atat pentru numere rosii cat si pentru inmatricularea definitiva a masinii.