| Andreea9222 a întrebat:

Daca lovesti pe cineva parcat dand cu spatele si ii indoi usor tabla intr-un punct si pleci de acolo ce se poate intampla cel mai rau? E ca in cazul in care dai peste un om?

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Scrie in legislatie. Soferul care face asta stie care sunt urmarile.

| lpavel a răspuns:

Nu e ca si in cazul cand lovesti o persoana dar tot grav e ca ai plecat de la locul faptei si asa vei fi amendata si de politie in afara ca trebuie sa repari ce ai stricat!
Daca nu pleci de la locul faptei comise atunci scapi de amenda, te intelegi cu proprietarul si gata, dar asta depinde si cat de tare strici bunul respectiv... dar in cazul tau nu se aplica amenda, te intelegi cu proprietarul si gata!

| MIRCEA9989 a răspuns:

Daca deții permis de conducere, te rog frumos sa îl predai

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Citește ultima mea întrebare.
Rămâi fără permis, primești amendă contravențională (nu penală) și i se va repara mașina cu asigurarea ta.
Dacă nu fugi, cauți proprietarul și închei cu el o constatare amiabilă, el își repară mașina pe asigurarea ta, iar tu scapi de amendă și de retinerea permisului.

| EduardXR a răspuns:

Şoferul poate părăsi locul accidentului fără să fie pedepsit în cazul în care în urma evenimentului s-au produs doar pagube materiale. De asemenea, în această situație șoferii implicați sunt obligați să scoată vehiculele în afara părții carosabile și să anunțe, în cel mult 24 de ore, unitatea de poliție pe raza căreia s-a produs accidentul.

Aşadar, nu este la fel de grav ca in cazul in care dai peste un om, numai ca trebuie sa anunti in cel putin 24 de ore

| EduardXR a răspuns (pentru EduardXR):

Depășirea acestui termen vă poate aduce amenzi sau chiar pierderea permisului

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Esti sofer sau tablagiu? Nu sti legea si cum sa circuli numai pune mîna pe volan niciodata, nu este pentru tine masina, mergi cu STB ul sau cu taxiul.

| Țoglă a răspuns:

Trebuie să anunți la poliție. Recomand să te întorci dacă a reținut mașina lovită și să-i pui bilet în parbriz pentru înțelegere.

| mi25 a răspuns (pentru Țoglă):

Nu trebuie sa anunti nici o politie daca faci intelegere amiabila. Eu am tot timpul in masina un exemplar de asemenea intelegere.

| mi25 a răspuns:

O singura problema este: daca masina este lovita in fata sau spate trebuie sa ai autorizatie de reparat, autorizatie pe care o elibereaza politia rutierea sau o agentie unde are facuta - cel vinovat - RCA-ul.