Eu nu am auzit asta si tot am avut cateva masini noi (sper ca de masini vorbim nu de moto). Nu zic ca nu ar exista pe piata si astfel de uleiuri speciale, dar ar fi o tampenie nici la Nissan nu mi-au recomandat asa ceva si vorba aia e GTR.
Pai ca sa faci rodajul trebuie sa respecti in primul rand manualul de utilizare al masinii adica ce iti spune ca nu trebuie sa faci in primii 1000 de kg (sa nu tractezi, sa nu mergi pana in linia rosie etc) eu as mai adauga sa nu mergi constant in aceeasi treapta si cu aceeasi viteza in perioada de rodaj.
Pe de alta parte rodajul complet si multa lume nu stie asta este dupa aproximativ 10-15k km
Orice masina vine cu ulei din fabrica original in fine acela poate fi un ulei special aditivat, dar la orice masina noua din lumea asta si aici vorbim de masini de serie se recomanda ca primul schimb de ulei (+filtre) sa se faca la prima revizie care de obicei se face la 1 an sau maxim 20.000 de km care termen este atins primul.
Pe forumuri am vazut si eu tot felul de habarnisti care recomandau ca pentru viata motorului sa schimbi in urmatorii 2000 km uleiul ca ala cu care vine masina are anumiti aditivi, bullshit, daca reprezentanta nu iti zice asta inseamna ca nu este regula!
Cum ziceam nu ne-ai spus la ce fel de vehicul vrei aceasta recomandare, eu am vorbit de automobile la motociclete nu ma pricep...dar nici tu nu ai zis ce si cum.
Eu aș vrea să construiesc o mașină de la 0 de aia întrebam de ulei pentru rodaj, am căutat pe net și am găsit vreo 2 feluri dar nu știu care e mai bun de aia am întrebat.
In cazul asta habar nu am ce uleiuri sa-ti recomand, pentru ca nu stiu cum e sa faci o masina de la zero.
Ma gandesc ca producatorii auto au niste teste pe care le fac pe motoare inainte sa bage un anumit tip de ulei.
Daca este vorba de un motor pe benzina poti pune orice ulei de calitate 5W30...
Sunt curios cum construiesti o masina de la zero?
Poti intreba si sunt sigur ca te pot indruma cei de la Exelixis Bucuresti cu alegera uleiului pentru masina ta, ei au modificat cele mai puternice GTR-uri din Europa, deci cam stiu cum e treaba cu uleiurile intr-un motor nou sau foarte mult modificat.
Pe 4 tuning care numai este de multa vreme un site cu si despre tuning serios apare ceva un nume : Millers.
Alta firma care se ocupa cu vanzari online de piese calitative auto tuning este Racing nick.
Desi eu iti spun un lucru din punct de vedere chimic nu exista ulei special de rodaj!
Daca vrei sa fii sigur dupa ce termini de pus la punct acel motor alegi un ulei de reprezentanta de genul 60-70-100 de lei litru, acum toate uleirile de calitate sunt full sintetice, important ramanand daca este pentru o masina benzina, turbo-benzina sau turbodiesel (dupa caz cu DPF, fara DPF )