| Gio24 a întrebat:

De ce costa asa de mult masinile in Romania? Am cumparat acum 2 luni pentru mine in Italia si evident cautand am vazut media de preturi... Azi cautand pentru tata una mai uratica, vedeam acolo 2500 lei si mi se parea normal pentru tipul ala de masina avand in vedere ca in Italia costau 500/600€ masinile de genul, cand sunam erau de fapt 2500€.

De ce diferenta asa de mare? Tot atatia km au, tot acelasi an sunt. Nu inteleg.

4 răspunsuri:
| ClaudiuM1997 a răspuns:

Cred ca e chestia de mentalitate si de piata. Gen intr-o tara precum Germania/Italia, o masina de 15 ani ( chiar daca e functionala) e considerata prea veche si proprietarii vor sa scape repede de ea. Genul acela de proprietari ce in 5 ani in rate isi permit o masina noua nu ii intereseaza cu cat o vand, doar sa scape. In schimb in Romania, masinile second is inca la putere si lumea stie asta. De exemplu noi am luat la un moment dat un golf 5 plus in Romania cu 3000 euro ( acum 2 ani) si am avut ceva probleme cu actele ce o necesitat sa contactam neamtul ce a fost primul proprietar. Dansul o zis ca o lovit-o intr-o parcare asa ca o dus-o la primul dealer ce l-o vazut si l-o dat cu 800 euro fiindca nu dorea stresul reparatiei. Tot asa, o cunostinta o luat un golf 4 2005 cu 200 euro in Germania. Vanzatorul o zis ca masina e ok dar nu are ce face cu ea. Azi o foloseste in Romania si de o pune pe OLX e clar 1500 euro fiindca se gasesc cumparatori pe toate strazile.

| Gio24 explică (pentru ClaudiuM1997):

Deci ma costa mai putin sa iau una de aici si sa o duc in Romania?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Gio24):

Nu deoarece in Romania platesti vama sa o aduci si alte taxe, mai bine o cumperi din Romania, in general in Romania toate costă mult nu doar masina, mincarea si medicamentele sau scumpit enorm in pandemia asta.

Răspuns utilizator avertizat