Cred ca e chestia de mentalitate si de piata. Gen intr-o tara precum Germania/Italia, o masina de 15 ani ( chiar daca e functionala) e considerata prea veche si proprietarii vor sa scape repede de ea. Genul acela de proprietari ce in 5 ani in rate isi permit o masina noua nu ii intereseaza cu cat o vand, doar sa scape. In schimb in Romania, masinile second is inca la putere si lumea stie asta. De exemplu noi am luat la un moment dat un golf 5 plus in Romania cu 3000 euro ( acum 2 ani) si am avut ceva probleme cu actele ce o necesitat sa contactam neamtul ce a fost primul proprietar. Dansul o zis ca o lovit-o intr-o parcare asa ca o dus-o la primul dealer ce l-o vazut si l-o dat cu 800 euro fiindca nu dorea stresul reparatiei. Tot asa, o cunostinta o luat un golf 4 2005 cu 200 euro in Germania. Vanzatorul o zis ca masina e ok dar nu are ce face cu ea. Azi o foloseste in Romania si de o pune pe OLX e clar 1500 euro fiindca se gasesc cumparatori pe toate strazile.
Deci ma costa mai putin sa iau una de aici si sa o duc in Romania?
Nu deoarece in Romania platesti vama sa o aduci si alte taxe, mai bine o cumperi din Romania, in general in Romania toate costă mult nu doar masina, mincarea si medicamentele sau scumpit enorm in pandemia asta.
Elly99999 întreabă:
Raul112009955 întreabă: