Prietenii tai cam au dreptate. Fiat-urile, precum majoritatea masinilor italiene, nu sunt fiabile. Daca tot vrei pete de ulei si motoare incinse, mai bine cumpara-ti o Alfa Romeo (macar te distrezi putin) .
In primul rand nu 1.2 motorizare ca sa faci o depasire vei opri clima radioul si tot ce se poate ca sa nu te lase motorul. Sa nu mai vorbim ca nu se preteaza la drum lung mai ales daca o pui sa urce si un deal, dar un munte. Eu vreau sa scap de 1.2 benzina deci clar nu la motorizare. Si punto nu e genul ala de masina la care te tii de volan pentru ca ai impresia ca zbori in decor cand trece tirul pe langa tine?
De 'cunoscatori' fug.
Toti zic ca nu sunt fiabile, ca p***-n c**, dar daca ii intrebi ce probleme au, tac.
Asta de mai sus cu petele de ulei, altul imi zicea de instalatia electrica... Eu la cate Fiaturi am lucrat, singura problema tehnica a fost cu incalzirea la una, nu se aerisise corect, si nu baga caldura. In rest, revizii si tinichigerie din pricina accidentelor, nici macar rugina n-am vazut la ele.
Daca ma apuc sa desfac cap-coada un Fiat, am sa-ti demonstrez ca-i facut mai frumos decat o masina nemteasca. Sunt lucrate ordonat, si cu piese de calitate.
In plus, Fiat Punto e cea mai stabila masina de clasa mica pe care am condus-o.
Lumea "fuge" de FIAT pentru ca e o masina italiana, iar italienii sunt renumiti pentru pizza si spaghetti, nu pentru masini.
Eu am o prietena care dupa ce a schimbat vreo 10 masini in 5 ani, si-a luat un Punto in urma cu vreo 7-8 ani si il are si acum, fiind incantata de el din toate punctele de vedere. Si nu, nu e deloc mica motorizarea de 1.2 benzina pentru aceasta masina, e o buburuza de oras, nu o garsoniera de urcat munti sau de traversat Europa.
Pentru ca toti "expertii" astia care isi dau cu parerea zic si ei ce au auzit de la altii fara sa stie cu adevarat cum sta treaba. E adevarat ca Fiat a avut o perioada de criza in care a facut masini mai proaste dar vorbim de masini de acum 20 de ani si asta nu inseamna ca nu au evoluat. Eu personal le vad la standarde normale iar in privinta motoarelor sunt printre cele mai performante si mai rezistente din europa. Unii spun ca si-au luat Fiat si au avut nenumarate probleme dar mi se pare si normal atunci cand iei jarpite rupte in gura cu chilometrajul dat inapoi, pe bani putini si fara a cunoaste istoricul masinii. Da mai multi bani ca sa iti iei o masina decenta, intretinuta si vei fi multumit. Eu detin un Fiat Punto cu motor 1.2 8V din 2002. L-am cumparat la mana a doua in anul 2009 si se prezenta in conditii excelente. Iti spun cu sinceritate tot ce am chetuit cu el in acesti 5 ani pe langa consumabile: mi s-a rupt teava de esapament de doua ori datorita datorita conditiilor in care se afla drumurile noastre si am platit 20X2 Ron ca sa o sudez; am schimbat cilindrul receptor de la ambreiaj deoarece mi se bloca si am platit undeva la vreo 100 de RON; Am schimbat un piston de la portbagaj deoarece lasasem un timp indelungat masina in soare si s-a scurs uleiul din el si am cheltuit vreo 30 RON la dezmembrari si l-am schimbat eu; am mai schimbat cateva stergatoare care la fel se consuma si asta a fost tot in 5 ani de zile. In ceea ce priveste motorul care e cel mai slab de pe acest model (are 60 cp) eu l-am ales pentru ca in acelasi timp este cel mai economic iar daca il raportezi la greutatea de numai 850 de kg a masinii rezulta mai performant decat motoare mai mari si mai puternice de pe alte masini. Masina este ideala pentru oras si dupa ce edpasesti 2500 RPM este foarte agila, de aceea am si ales aceasta configurare. Singurul lucru in defavoarea ei este daca vrei sa faci o depasire in panta unde intr-adevar nu prea are putere ca sa traga dar pe drum drept se comporta bine si in ceea ce priveste viteza am mers cu 160km/h pe autostrazile din Austria. Desigur daca doresti ceva mai agil poti opta pentru una sporting cu motor 1.2 16V de 80 CP si cutie in 6 trepte sau un HGT de 130 CP. Daca gasesti una eu IN CONDITII BUNE eu ti-o recomand cu sinceritate!
Din păcate mașinile italiene, chiar dacă sunt performante (Fiat Albea 1.4 are 105 cai și consum mic), nu sunt deloc fiabile.
Pentru Alfa Romeo există o listă oficială cu toate defectele din fabricație, pentru fiecare model în parte și nu sunt puține deloc. Fiat se știe că nu sunt departe de Alfa la capitolul ăsta, iar Ferrari, au obiceiul de a lua foc în mers, sau dacă ești norocos, doar se golește bateria peste noapte.
Eu îți recomand să eviți mașinile italiene, chiar și pe cele franțuzești.
Mai bine o nemțoaică.
Salut,in primul rand nu exista volvo s40 cu motor de 1.9 TDI(asta e doar la audi, vw, skoda, seat).Ele au motoare 1.9D,1.9TD.
In al doilea rand ai facut tu 1.9 TDI cu o coaja de 106 1.2 benzina maxim 70 cp? ) ma faci sa rad, asa da si eu am facut un audi rs6 care avea 500 de cai, l-am facut.Omu` mergea la consum.Iti dai seama wa :o am facut un audi rs6 de 500 de cai
Bafta!
Salut! In legatura cu raspunsul tau, cred ca ai confundat masina ^_^ albea nici pe departe nu are motoare performante.
Cred ca ai gesit, albea poate 1.6 103 cp nu 105, ma rog nu conteaza 2-3 cai acolo.Fiat albea are de la 1.2 si 60 de cai pana la 1.6 si 103 cai putere.Cel mai performant, sportiv ar fi stilo din gama fiat, parerea mea.Mai bine o nemtoaica! bine spus.
bafta!
Tampenii debitate de asa zisii mecanici care habar n-au sa repare altceva decat masini nemtesti (pentru ca sunt cele mai simple). Eu am un Fiat Doblo 1.3 MJT la munca pe care l-a alergat toata lumea in Bucuresti cu sute de kile de marfa zilnic. E sarit bine de 100.000 km si in afara de consumabile (ulei, filtre, capete de bara, discuri si placute de frana) nu s-a schimbat la el absolut nimic. Asta in conditiile in care kilometrii astia au fost facuti 90% in trafic de zi bara la bara.
Primul model de Albea, da, e așa cum zici. Dar Albea 2, are inclusiv un motor 1.2 benzină, care dezvoltă 109 cai, doar că e ceva mai scump, probabil de asta nu știai de existența lui. Că nu se vinde.
Da' de unde? Sunt făcute prost, nu sunt testate corespunzător și se întâmplă asta:
http://www.autoevolution.com/......42925.html
https://www.google.ro/......ps?/search
Nici astia nu s-au obosit sa schimbe dristibutia la Doblo desi are peste 120.000 km. N-as putea sa-ti zic exact cati km are peste limita fiindca eu n-am mai mers cu ea din toamna dar in toamna avea 110.000. Avand in vedere ca e masina de marfa cred ca a mai facut cel putin 20.000 km de atunci.
Din ignoranta.
La cati bani platesti pentru un Fiat ai un raport calitate pret foarte bun.
Piese ieftine, taxe mici, costuri de intretinere banale.
Punto 1, 2 benzina 80hp este fantastic.Are un sprint exceptional si lasa in urma toate cazanele nemtesti din aceeasi categorie.
Am avut unul la firma si era bataie pe el cine sa-l conduca.
Daca ai norocul sa gasesti unul cu km putini, si este destul de usor de gasit deoarece cumparatorii cauta cazane nemtesti cu km multi.