Nu trebuie sa iti fie frica totousi ar trebui la primele dati cand conduci sa fii insotita si incetul cu incetul iti va trece temerile ai incredere in tine si nu te gandi ca vei face ceva rau
Singura solutie sa scapi de frica este sa conduci mai mult nu doar 5 ore do9ar dupa multa practica vei scapa de teama si vei avea un control mai bun al masini si asa te vei putea controla.
Solutia este practica.
Daca mai conduci saptamana care vine inca 2 ore si peste 4 saptamani in 5 egal cu 0.
Iati o masina si condu cateva luni aproape zi de zi.
Cel mai bine e sa ai incredere in tine cea mai buna metoda increderea e solutia nu e gandi ca vei face ceva rau
SAlut! Eu unu nu iti pot da un sfat foarte bun din propria experienta pentru ca eu am condus de pe la 14 ani pe la tara si atunci cand am luat permisul nu mai aveam probleme deloc. In schimb o prietena de-a mea a luat permisul recent si avea aceeasi problema, efectiv tremura la volan si statea incordata. AM ajutat-o sa scape de aceasta problema, si nu am facut ceva anume, pur si simplu i-am dat masina mea sa o conduca bineinteles eu stateam in dreapta si am incercat sa o fac sa uite ca ii este frica, si in plus i-am explicat si in ce situati poate fi pusa in trafic si bineinteles i-am spus cum sa iasa din ele si dupa ceva timp chiar era mai destinsa si incepuse sa simta masina... ceea ce e foarte important pentru un sofer, si anume sa simti masina. sa nu mergi ca un robot care stie sa faca anumite actiuni, trebuie sa fi relaxata, o pozitie corecta de condus care sa iti permita sa faci orice manevra in timp real si in conditi de siguranta. In rest totul depinde de tine si nu iti fa griji asa e la inceput cu timpul o sa te obisnuiesti si nu o sa te mai simti ciudat la volan. Succes!
Masina am, e satula de "odihna" in fata blocului . imi lipseste curajul ... Si apropos in intrebare am scris ca am condus doar de 5 ORI, nu 5 ore!
Placerea a fost de partea mea. si daca ai fi din apropiere fi sigura ca te-asajuta personal sa scapi de aceste temeri
Incepe sa conduci afara din oras ca sa te obisnuiesti cu masina mai bine, pe urma incet intri in oras si insotita de cineva care are rabdare ca daca nu nu rezolvi nimic si incet incet o sa fie bine.incearca sa conduci cat mai mult si o sati treaba frica si toate alea. daca nu inscriete la un instructor si mai ia ore de condus
Salutare!
Daca-mi permiti sa-mi dau cu presupusul, cred ca e posibil ca problema ta sa fie cauzata de anxietate. Din moment ce ti-ai luat permisul, este clar ca te descurci suficient de bine cat sa nu fii un pericol public. Nu ai suficienta incredere in fortele tale?
Poti sa contracarezi acest lucru cu ceva exercitiu si determinare. Stabileste-ti o serie de obiective marunte in fiecare zi: sa exersezi niste manevre de care ti-e frica, sa conduci cel putin 10 minute, sa faci un drum cu masina in loc sa iei autobuzul. Daca nu-ti furi singura caciula, o sa ai satisfactia taierii unui lucru de pe lista de "De facut" si vei incepe incet, incet sa fii mai increzatoare si sa-ti stabilesti obiective mai mari, precum condusul in oras sau in afara localitatii, dar de una singura.
Din experienta proprie, iti sugerez sa ai grija la cat timp petreci conducand cu altcineva in dreapta. Este posibil ca atunci cand vei fi singura sa descoperi ca, de fapt, nu ti-ai rezolvat nicio problema si ca simpla prezenta a altcuiva te calma foarte mult.
Cata vreme iti propui sa-ti depasesti temerile si iti pui la punct un plan, cred ca sansele tale de reusita sunt extrem de ridicate.
Multumesc pentru sugestii, voi incerca sa tin cont de sfaturile tale