| gtr2rr3 a întrebat:

DIESEL.

Vreau să fac un sondaj.

Ce preferați dintre:
Consumul unui 1.6
sau
Performanțele unui 2.0

Mici fără bere sau shaorma cu de toate laughing)

Desigur consum mare se poate face si la 1.6 si mic la 2.0 difera tehnologia si stilul de condus.
Dar vreau sa știu ce mai preferă lumea in zilele noastre?

9 răspunsuri:
| narcuz a răspuns:

2.0
shaorma cu detoate

| gtr2rr3 explică:

Țin să precizez că motorina e 6 lei laughing

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Faza e ca depinde mult pe ce e montat acel 1.6. Daca e montat pe un polo sa zicem clar scoate consumuri bune. Daca e pus pe PASSAT BREAK scoate consumuri mai proaste decat un 2.0 pentru ca un 1.6 se chinuie cu asemenea caroserie.Eu personal as merge pe 2.0 (cam de la orice firma ) pentru ca consumurile sunt asemanatoare dar castigi pe partea de putere si se zice ca un motor mai mare ca capacitate este mai fiabil decat unul mic. Daca e sa vb de cele din grupul VAG din cate am citit cel de 2.0 e mai fiabil decat 1.6 si am vazut ca se aplica si la grupul PSA. Evident exista si exceptii cum ar fi renault 1.6 diesel care se spune ca nu are probleme si e extrem de fiabil.

| Liviu a răspuns (pentru ClaudiuM1997):

Eu am un reno scenic ll din 2005 1.6 in 16 valve, e puturoasa rau laughing si te inteleg.Ai punctat bine, e puturoasa in depasiri, ca viteza prinde, am dat si 150, dar ii ia timp big grin

| ClaudiuM1997 a răspuns (pentru Liviu):

Eu mai sus vorbeam de cel diesel de la renault happy. Oricum motorul de 1.6 benzina 16v de la renault e extrem de reusit ca fiabilitate happy. Doar ca trebuie sa tragi de el in depasiri.De aceea eu am Vw bora 1.9 tdi si pana in 120km/h urca repede.

| Liviu a răspuns (pentru ClaudiuM1997):

Da asta zic, eu sunt incepator am de 2 luni permisu, nu ma bag deloc in depasiri, decat cand vad ca am cale libera si clar pot sa o fac.Ca daca pisca putin ala acceleratia raman laughing in urma.Dar e spatioasa si buna masina.Eu zic ca e puturoasa ca nu are putere in depasiri a mea.Dar in rest sunt multumit.

| ClaudiuM1997 a răspuns (pentru Liviu):

Si eu un an am condus in principal dacie 1.4 si ocazional alte masini 1.6 benzina.Pt un incepator suficient. Bafta si drumuri sigurewinking.

| xerxes1 a răspuns:

O benzinara 4x4 cu gpl de 210 cai.
Trece pe langa 2.0 tdi in viteza si costa mai putin la km.
Doar ca are autonomie redusa doar de 400km.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

1.7 si 1.8 diesel imi consuma peste 7% in oras, de obicei.
Touran 2.0 TDI dus spre 200cp, si BMW 330xd, aveau consum in jur de 7%.
In concluzie, nu renteaza sa merg incet, decat la impozit.