| AndreiAnd97 a întrebat:

Dupa cat timp se ieftineste asigurarea la masina? Adica o am inscrisa pe mine, eu sunt tanar si am permisul de 3 ani iar masina motor de 2. Platesc pe 6 luni 800 lei si am tot B0, de ce nu creste acel bonus? Am mai facut pe 2 masini asigurari in acesti 3 ani si degeaba.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

De când ai maisina? Ca bonusul se da pe mașină dacă nu îl transferi tu în mod explicit

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Verifică numărul de identificare de pe poliță dacă e introdus corect. Mergi la asigurător și fă reclamație chiar dacă nr. de identificare coincide cu cel din talon, dar nu la broker de asigurări, direct la sediul unde este mașina asigurată. Trebuie să se rezolve. Într-un an îți cresc două puncte și mai scade prețul un pic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Bonusul se dă pe mașină și pe proprietarul mașinii, de aceea cei foarte tineri plătesc foarte mult pe o asigurare. Mai concret există o bază de date numită CEDAM care acordă electronic aceste bonusuri în funcție de numărul de identificare autovehicul și CNP-ul proprietarului. Dacă acea bază de date nu funcționa în momentul emiterii poliție (se întâmplă destul de des) nu i s-a acordat reducerea.

Nu poți să transferi tu nimic în mod explicit...

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Poti. Daca tu ca proprietar ai bonus b4 spre exemplu pe o masina pe care o vinzi si iei alta poti cere la asigurari sa iti transfere bonusul la masina noua daca e cazul. Testat de mine

| AndreiAnd97 explică:

Am avut un opel, nu era trecut pe mine, ci pe tatal meu, dar asigurarea am platit-o un an si jumatate pe numele meu, cu precizarea ca eu conduc masina. Dupa ce am vandut-o pe aia am cumparat alta care am trecut-o pe mine cu motor de 2, deci automat mai scumpa asigurarea, iar eu fiind mai tanar... ma usuca. Am facut prima asigurare pe 6 luni cu 815 lei, dupa ce a expirat aia am facut iar tot pe 6 luni cu 800 lei. Acel bonus este tot B0, si am inteles ca asigurarea scade daca acel B creste. Deci cum anume creste bonusul si dupa cat timp se ieftineste asigurarea? Si tin sa mentionez ca este o prostie faptul ca asigurarea pe cei tineri este mai mult decat dublu fata de cei mai invarsta!