| daculliber a întrebat:

E obligatoriu sa am stingător pe scuter?

3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

A fost modificata legea sau se va modifica asa auzisem si eu, Codul Rutier nu facea distinctie intre motocicleta de exemplu si celelalte tipuri de vehicule din acest punct de vedere
si cu toate ca articolul urmator mentioneaza ca numai exista obligativitate fata de ceea ce ai intrebat
https://evz.ro/codul-rutier-2023-motociclisti-trusa-medicala.html

Codul Rutier reactualizat nu mentioneaza nicio derogare in acest sens!

Astfel in OUG 195/2002 actualizata, in cadrul SECTIUNEA 1: Conditiile privind circulatia vehiculelor si controlul acestora, la articolul 8 regasim urmatoarele :

Art. 8 Pentru a fi conduse pe drumurile publice, fiecare autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa fie dotat cu trusa medicala de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si un stingator de incendiu, omologate.

Deci clar este o idiotenie a legii, o lipsa de discernamant a puterii legislative, nu este prima data cand senatorii si deputatii se bat in legi, in promulgari si validari si de fapt nu fac nimic!

Omul nemaistiind in final ce sa mai inteleaga!? pentru motocicleta (A1, A2, A etc) este obligat sa aiba 2 triunghiuri reflectorizante, stingator si trusa de prim ajutor sau nu?

| daculliber explică (pentru Simpatic):

Trusa ar trebui să fie obligatorie și pe bicicletă, dar triunghiurile și stingătorul sunt inutile pe motocicletă. Poți să cari maxim un spray din acela de 500 ml cu care poți să îți stingi căciula dacă ia foc.

| Simpatic a răspuns (pentru daculliber):

Sunt perfect de acord, de aceea am si zis de incompetenta parlamentarilor, care orice fac numai lucruri bune nu, caci nu au timp se pare sa modifice legi...au alte ocupatii care le ocupa tot timpulwinking

Întrebări similare