anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este adevarat ca o motocicleta este mai ieftin de intretinut decat o masina?
Taxele/ RCA-ul/ consumul/ piesele sunt mai ieftine?
Aprilia 125 vs Dacia Logan. De exemplu.

PS: Nu vreau sa aud ca moto e periculoasa, ca e mai confortabila masina. De asta-mi dau si eu seama. Dar si sa traiesti intr-un oras cu minoritati orientale e periculos.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

O motociclete este "mai personala" decat o masina, din cauza ca-l foloseste doar o persoana, rareori doua.
Tot ce este personalizat si ales pentru- si de tine iti este mai "apropiat", o cunosti mai bine, mai de aproape.
Astfel, ajungi sa-ti intretii singur motocicleta, fiindca-i si vezi componentele mai bine si ai si acces la ele.

Pe de alta parte, o motocicleta nu are motor de 2-3000 cm cubi, ca urmare nici nu este fortat atat de puternic ca masina. De asemenea, si taxele /RCA-ul si consumul sunt mai mici la un motor de capacitate cilindrica mai mica si greutate mai redusa.

Si, nu in ultimul rand, posesorul unei motociclete este mandru de cum arata intreg motorul: curat, intretinut, in stare perfecta "la cheie". Acest lucru insa nu poate spune un posesor de masina, care rareori deschide capota motorului si si mai rar isi curata motorul si restul componentelor.

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La o motocicletă totul este mai ieftin. Dar necesită să o îngrijești mai mult, să o iubești mai mult ca să o poți folosi așa cum trebuie. Să cumperi și să citești - Zen sau arta întrețineriI motocicletei de R.M. Pirsig.
Iar dacă îmi răspunzi cumva, să îmi spui ce sunt ale minorități orientale. Eu sunt din vest și aici avem mai mult minorități apusene.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Minoritati orientale sunt tiganii, de exemplu.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Aceia sunt deja minorități apusene, care aduc faimă țării noastre.
De exemplu.
A fost cineva cam repede după revoluție în Berlinul de Vest.
Acolo la gară erau afișe mari. Atenție, Achtung, românii fură.
Se refereau la minoritatea noastră orientală.