Lu varumiu i-a inghetat frana de mana iarna chiar daca pare o prostie sa lasi masina in viteza asta e. Vitezele se baga cand mergi cu ea nu la parcare.
Pentru siguranta lasi masina in viteza nu pe liber. Spre exemplu iarna nu tragi niciodata frana de mana e posibil sa inghete tamburii/placutele pe disc si nu mai pleci de acolo pana primavara asa ca cel mai corect este sa o lasi in viteza
Ca vine frigul/gerul de dimineata las-o mai bine in viteza! FARA frana de mana(daca nu e in panta).
Daca ti-a inghetat cablu/tamburi/placute de frana nu mai pleci decat pe platforma!
Recomand lasarea in viteza!
Nu e gresit, dar e mai sigur sa lasi motorul cuplat intrcat cablu de la frana de mana se poate rupe si ramai fara niciun sprijin la masina. Iar iarna o sa-ti inghete sabotii/placutele de frana daca stai cu frana de mana trasa.
Pe timp de vara cred ca e OK dar sa functioneze bine frana.Stiu cazuri in care frana de mana ramane blocata(la rable). Insa pe timp de iarna risti sa inghete.In privinta treptei nu prea conteaza, dar e indicata treapta I.Deci cel mai bine e sa fie introdusa intr-o treapta.Eu folosesc frana de mana doar la semafor sau in cazuri in care mi-e lene sa calc pedala.
Nu e gresit atata timp cand iti functioneaza frana de mana foarte bine,, dar pentru orce eventualitate introdu schimbatoru si in viteza 1 ca nu patete nimica.