Ala e motor nu motoras plus ca e prea complicat mie imi trebuie ceva simplu si la dimensiuni mai mici!
Exista asa ceva, motiv pentru care am zis motoras si masinuta.
Salut,
Eu ma gandesc ca am vazut in comert ventilatoare care alimentate de la priza, ar avea doua motorase:
1. Un motoras pentru ventilatorul propriu zis.
2. Un motoras care face ca ventilatorul sa faca o miscare de baleere de la stanga la dreapta si invers.
Crezi ca acel motoras te-ar ajuta?
Nu sunt. Toate se invart intr-un singur sens. Sunt dispozitive care se ataseaza acelui motor care transforma miscarea de rotatie intr-o miscare stanga-dreapta.
Asa este motoarele se invirt intro singura directie, nu vad cum un motor ce se roteste intr o directie a se opri brusc si a o lua in directia opusa.Chestiile ce le vedem noi la unele dispozitive sint de fapt transmisii care folosesc motoare normale si le schimba directia prin diverse mecanisme -unul ar fi biela manivela si asa mai departe. Apropoo de masina de spalat daca are un motor de genul asta aia sigur se opreste sta nitel dupa care o ia in sens invers.Dar chestia asta o face o placuta electronica computerul masinii.Doar asa motor care pus in priza si sa faca ce tu cauti nu cred ca exista.
Stanmariusvasile întreabă: