Https://www.auto-data.net/ro/?f=showSubModel&modeli_id=884
Gasesti aici toate informatiile de care ai nevoie. Consumul depinde si de tipul motorului. Cele pe benzina au un consum ceva mai ridicat (aprox 1-1, 5 l/100km) fata de cele diesel, chiar daca au cc mai mica. Iar consumul de 5, 3 mixt in cazul unui Tiguan este destul de greu de obtinut. :)
Depinde numai de ccm-ul motorului, uita-te și la ăla. Bineînțeles ca unul cu 1.9 spre exemplu consuma mai puțin decât 2.5. Și contează dacă este fourmotion sau nu. Succes!
Daca iti iei Tiguan si te plingi de ~2-3 litri la suta in plus... te-ai gindit ca sunt si gumele cam scumpe? Sau iei anvelope resapate, ca sunt bune si alea? Serios acum, fara intentia de a o face sa sune a "bai saracule," nu mi se pare nici o rusine sa nu iti permiti ceva. In schimb, mi se pare prostie pura sa iti iei o masina pe care sa nu iti permiti ulterior sa o intretii cum trebuie. P.S. Ia frumos un Golf 5 gri cu motor diesel de 1.6 ca toata natiunea, ai mare grija sa mearga inchiderea centralizata (e 1100 o incuietoare originala la o usa, dar gasesti cu 180 RON noi-noute de Seat, care sunt practic la fel) si sa nu aiba probleme cu ambreiajul, si cu asta-basta. Foarte serios vorbesc. Uite, nu stiu ce venit ai, nu ma intereseaza, ideea e ca eu mi-a permite sa umblu si cu Cayenne sau alta bazaconie. Dar nu o fac. Nu am absolut deloc masina, de fapt. Masina e inca un mod prin care statul sa te ia de oo si sa te mulga, insa multi nu realizeaza asta si se arunca in cap, apoi se pling ca sunt scumpe gumele de iarna sau asigurarea/impozitul.
Este motor de 2.0. Dar daca are consum mare de peste 7 litri ma gandesc sa renunt la ea. Oricum va fi prima masina dupa ce o sa merg o perioada cu a tatalui...
Salut.
Tiguanurile 2.0 140 cai, testat are consum 7, 8.
Daca te dai la el, sa ii schimbi blana ca sa scoti tot ce poate are 9-10.
E masina grea si consumul creste la SUV-uri.
Are cineva un Ford Kuga 2.0, motor de 150 de cai parca si consuma 6-6, 5. Si e dementiala masina cum arata si cum trage, mai ales pe rosu cum o stiu eu.
Pai ia frate un polo. Daca iti dau lacrimile la consum de 7 de ce dracu iti iei tiguan?
Totusi, dai peste 10.000€ pe o masina si te uiti la 1l/100km?
Nu e tocmai ok.
Sa nu mai vorbesc cand o sa apara si defectiuni, daca si acolo o sa faci tot alegeri "economice" atunci, nu te vad prea bine, nici pe tine si nici masina.
Acum serios, e o masina sh, consumurile alea spuse vor fi diferite de la masina la masina, daca eu merg sportiv, normal ca voi avea un consum mai mare decat daca merge un batranel cu masina, la fel si cand vorbim de incarcatura.
Nici consumul de fabrica nu o sa corespunda cu realitatea, atat din motivele de mai sus cat si datorita uzurii.
Nu te mai lua dupa statistici, daca-ti place masina aia, o iei asa cum e ea, indiferent ca ia 6 sau 7 litrii, aia e, e un joc de noroc.
Fiecare poate oferii orice detalii vrea la consum, nu-ti garanteaza nimeni ca ala e consumul adevarat.
Recomandarea mea e sa te uiti la consumurile date de mai multi vanzatorii pentru aceeasi masina acelasi motor si asteapta-te sa fie consumul cel mai mare din ele.
Cel putin asa vei avea o surpiza placuta daca vezi ca consuma mai putin cu 0.5l decat te asteptai.
Scrie la fabricant cata consuma o masina. Daca cauti pe sitele fabricantului sau si alte siteuri,care preiau informatii de la baricant, acolo afli ce consum are o masina,. Dara trebuie sa stii motoru, cai putere, anul masinii.
Aceiasi masina poate sa aiba motoare diferite, ceara daca e din acelasi an, deci consum diferit.Aia ce arati tu 110 sau 140 CP alea sunt trotinete, alea e o coaja de masina sa-i zic asa
Daca nu vrei sa consume mult ia-ti bicicleta, aia sigur nu va consuma
Trebuie sa spui ce an e masina, daca spui doara VW Tiguan cu doara informatia asta nu afli nimic.Deci spune anul, spune daca e diesel sau benzina si atunci poti afla consumul.
Mda, stiu si eu ca masinile cu multi cai mananca mult... Ma gandeam la un Tiguan cu 110 cp. Nu imi place marca Ford, am multi cunoscuti care au forduri si mereu se strica cate ceva la ele. Eu merg pe volkswagen-uri.
Stiu, si mie mi se parea prea mic consumul... mersi
Nu imi iau inca masina. Caut o masina mai potrivita pentru mine, ai inteles gresit ca "imi iau tiguan" Pentru o prima masina la 18 ani nu vreau consum mare si nici un motor care sa bag piciorul si sa nu se duca...
Dau bani mai multi pe o masina pentru ca vreau sa fie una buna, nu o rabla la care sa ii cada piesele... Vreau o masina care sa aiba cat de cat unele dotari de care am nevoie dar nu vreau un consum mare pentru ca e prima masina si nu lucrez ca sa zic ca as avea un salar mare si cine is eu sa imi permit sa imi iau masina cu motor de 3000 care sa suga mult combustibil... Doar ma uit la masini care ar fi potrivite, si am timp un an sa tot caut.
Daca Tiguanurile cu 110 sau 140 cp "e o coaja de masina" e clar cat de destept esti )).
Da, dar daca te uiti la 1 litru de combustibil, chiar nu e ok.
Dar cei daca nu-i coaja? Omule pai masini de puterea aia poate numa prin RO mai gasesti tie 110 cp ti se pare nemaipomenit sau ce anume? Daca astea is masini atunci alea de 5-6 sute de cai ce mai sunt avioane m-am lamurit cu tine, normal ca Vw sunt coji masina pentru orice prapadit. Daca vii sa te lauzi cu o masina de 110 CP ai dreptate nici nu trebuie sa bat capu sau degete sa scriu pe aici ceva
Tu crezi ca toti au masini de forta? Cati oameni din Romania au masini de 500-600 cp? Numai tiganii sau oamenii de afaceri ori politicienii care fura... Daca tu crezi ca ma laud, e clar ca esti prost )))) Daca mamicuta ta are bani de masini de 500 cp inseamna ca esti mare barosan, dar nu toti is ca tine. Si sa zicem ca ai o masina buna cu multi cai putere, dar unde dracu poti tu sa mergi cu ea aici in Romania? In oras sunt table de 30 50 30 50 30 50 mai dese ca ciupercile in padure si inlocalitati is radare. Unde mergi tu smecherasule cu masina ta de 500 de cai putere?
Nu am masina omule de 5 sute de cai, doara am vrut sa iti mai temperez entuziasmul ala de 100 de cai, adica intelegi, o masina de 110 cai este una banala, obisnuita, aia incercam sa zic.Asa eu am una de 250 de cai si alta de 180, mam si mirat cum de bmw face masini de 180 de cai cred ca-s singurii care fac trotinete de astea desi masina la puterea aia se comporta ca una la 250 de cai.Audi mercedesu nau masini sub 200 de cai. Dara na acu fiecare se lauda cu ce e pe acolo. Unde locuiesc eu ti-am spus eu nu am vazut audi sub 200 de cai, poate ca or fi dara n-am vazut, alea vechi rau daca or fi mai slabe.Mercedes la fel, astia ce 200 peste 250.Deci vorbim aici de masini normale nu de avioane Bine eu vorbeam la nivel global nu local, deci scuze daca am generalizat, dara in RO asa este poate si una de 60 de cai este nemaipomenita.Eu vorbeam de masini nu de tara sau locuri.Deci smecherasule eu vorbeam de masini normale, iar mama sincer n-are bani sa treaca strada, locuieste in RO, deci o ajut eu pe ea .
O masina de 200 de cai nu-i masina de forta este masina normala.
Daca pentru tine o masina de 250 cp este una normala, inseamna ca ai bani sau mergi cu tramvaiul si masina o tii de frumusete. Nu oricine isi permite consumul unei masini de 250 de cai si nu oricine are unde sa mearga cu ea. La ce sa iau masina de 200 de cai si sa imi iau amenzi de la radar sau sa nu am unde sa merg cu ea? Stiu ca o masina tare se duce fara sa vrei si fara sa simti, asa ca ori iti iei amenzi, ori te doare ca nu ai unde sa o calci. Mie 140 mi se pare mult pentru ca nu as avea unde sa merg cu ea. si ce entuziasm de 100 cai, crezi ca eu merg cu bicicleta? are masina pe care o are tata are 110 si crede-ma ca merge foarte bine. Daca ai fi avut autostrazi in tara, unde sa poti merge cu 140 la ora, atunci poate mai ziceam. Nu consider ca e necesar un motor cu mai mult de 140 cp, asta pentru mine, pentru voi barosanii de 250 poate o fi mic. Si exista audi cu 180 de cai, am o cunostinta care are una si merge cu tramvaiul pentru ca are consumul prea mare dupa cum zice. La mine in oras sunt table din intersectie in intersectie si se schimba din 50 in 30 in 50 apoi 30 si tot asa, si asta e pe bune. Daca e un radar pe o portiune unde poti sa o calci si e radar, daca ai 90 iti ia permisul si mergi cu tramvaiul 3 luni. Atunci mai esti smecher ca ai masina de 250 de cai? Si cred ca tu esti ala smecheras care se da mare cu masina lui, tu esti ala care face vw-urile coji de parca ai fi marele bogatan al Romaniei care foloseste bancnote de 500 sa se stearga la fund. Si sunt fata si e vorba de cumpararea primei masini, deci nu am nevoie de maina de 3000 de cai ca sa o bulesc sau sa imi adune creierii de pe drum cu lopata si sa ii bage in borcan.
Omule stai usor, cred ca nu ai citit ce am spus, sau ma confuzi .Am spus unde locuiesc eu asa sunt masinile, deci eu nu locuiesc in RO, permisu aici nu til ia nimeni nici daca esti beat nu-ti ia nimeni permisu asa de usor cum se ia in RO.Mmasina aia ce zic eu de 250 de cai e o rabla deja e din 2000 ca an, Masinile aici la mien is 99% pe benzina, deci nu-s puturoase din alea pe motorina.Un motor de 2 litri scoate lejer 250 de cai putere.Ce sa mai povestesc de motoare de 3 litri sau 5 litri sau 6-7 litri si nu se da nimeni barosan stai linistit.
O masina de 200 sau 250 de cai nu te gandi ca zboara, sau ce spui trebuie sa mergi cue a sa rupi asfaltu.O masina de 250 de cai merge exact ca si una de 100 daca chiar vrei sa stii, poate atinge aceiasi viteza, nu ca poate sigur poate rula cu viteza unei masini si de 600 de cai putere, aia de 100 sau 140.Cai aia nau a face cu viteza, e putere, masina demareaza mai usor si mai repede de pe loc, in mers la fel poti tasni mai rapid decat o alta care are mai putini cai.De viteza zbori si cu una cum spui tu, te asigur de asta.Eu iti arat borduri de masini si o sa vezi ca masina d e 140 de cai are la bord cat si una de 400 de cai sau ca si una de 600 de caiNui nimeni smecheras cum te exorimi tu, daca aici masinile asa au, asa sunt nu-i nimeni smecher.Aici masina e ca si painea in RO, fara masina aici nu poti nici manca, ca nu ai cum sa te duci sa maninci, deci iti trebuie obligat masina.Masina au oamenii de la 16 a ni aici.Sa te dai mare, smecher cum zici tu, aici unde is eu trebuie sa iesi cu o masina din aia de sute de mii de dolari, sau milioane, in rest oricine isi poate cumpara masini din astea de sute de cai putere, nu ca sa se dea mari ci pentru ca asa sunt aici masinile.Numai bine si stai mai usor.Am un audi de 252 de CP benzina si consuma f putin, nu stiu cred ca 8 la suta in oras si 6 in afara, nu stiu trebuie sa fac din MPG in km.Zic asa ca ideeca ai spus tu ca are nu stiu cine un audi de 180 cai.Eu am benzina, pe aici toata lumea are benzina.Bine mai sunt si din aia care nu muncesc si pun benzina de 5 dolari