Eu am facut multe bratari de acest fel. In primul rand le poti face si din ata normala ( de cusut ). Terebuia sa tai segmentele de lana/ ate egale si lungi, apoi de la capatul de la care vrei sa incepi faci un nod astfel incat sa iti mai ramana un spatiu intre nod si capat. Iei prima bucata de lana si pe a doua, si pur si simplu faci doua noduri tragand in sus de a doua bucata ( pe prima o ti dreapta nu lasi larga ). Apoi ca sa faci aceasta miscare in continuare apuci de a doua bucata ( cea cu care ai facut nodurile ) si pe a treia si tot asa pana ajungi la ultimul nod. Faci tot asa pana unde vrei ( depinde de cat de lunga vrei sa fie bratara ) si la capat mai faci un nod. Daca se intampla sa iasa mai deformata un pic doar tragi de bratara. Sper ca o sa-ti fie de folos!
Primele poate ca nu ies perfecte, dar cu timpul vei putea sa lucrezi uniform pe toata durata lucrului. Spor!
Exact asa faceam cu ghemurile de lana, insa unele, ori se rup, ori ies deformate. Am incercat pe o singura culoare si mi-a iesit, dar n-am avut rabdare s-o termin.
Ai putea incerca din bumbac sa faci. Si daca vrei mai multe detalii, da-mi id-ul tau ca sa-ti explic mai bine. Eu fac bratari de 4 ani, ba chiar am si vandut.