Depine daca te uiti la diesel sau benzina. La audi sau volkswagen sunt legendarele 1.9 TDI care au in jur de 100-130 cp, la BMW este diesel ul de 2.0 ( la fel foarte celebru) care are 140-150 cp. Fiecare marca are modele lui. La audi cele mai intalni de sunt a4, a6, a8 si astfel creste si prestigiul modelului, a 8 fiind cel mai luxos deci si cel cu motorul cel mai mare. A6 este mai putin luxos si a4 si mai putin. La BMW este la fel, cele mai celebre fiind seria 3, seria 5, seria 6, seria7 etc. De pilda daca pe un bmw scrie 320 atunci e seria 3 cu motor de 2.0 diesel sau 318 i, atunci tot seria 3 sar cu motor 1.8 benzina. La ambele modele mai sunt modelele sport, cum e la audi S 4, 6, 8 si la BMW M3, M5 etc... sunt foarte multe de discutat, daca vrei iti mai zic
Simplu, vezi talonul masinii unde specifica toate datele tehnice. Sau fisa de la ITP.
Legendarele 1.9 tdi? cum ar fi sa iti spun ca cei de la renault fac motoare diesel mult mai bune decat 'legendarele' tdi-uri ale nemtilor? si imi place ca atunci cand iti cumperi un vw in ziua de azi cu un motor de ala legendar 1. 9tdi peste un an sau 2 iti apare un beculet galben in bord, da, stii sigur despre ce este vorba [diagnoza motor] asta pentru ca este mult prea legendarul si laudatul si prea perfectul motor facut de nemti ca doar na, de geaba se strica din luna in luna ca e nemtesc, e cel mai bun....sau asa cred toti ca ar trebui sa fie.
referitor la intrebare : iti spun cateva masini ce imi plac foarte mult: volvo v40 1997 2.0 T4 [4 pistoane] 200 cai putere
volvo 850R 1995 2.4 T5 [5 pistoane] 250 cai putere, volvo s60R 2005 2.8 T6 [6 pistoane in linie] 300 cai putere si cel mai tare dintre toate volvo s60 Polestar 2014 3.0 [6 pistoane in linie] 350 cai putere 0-100 4.9 secunde la o masina de aproape 2 tone, aproape 700 nm [cuplu]
Te urci in ea si ii dai talpa sanatoasa, vezi cum fuge pana la 100, ce cuplu mai are de la 100 in sus... Uneori cutia cu rapoarte scurte iti poate da senzatia de motor puternic, rupe asfaltul pana la 100-120, dar dupa aia se cam plafoneaza... Dupa datele producatorilor nu te poti lua decat informativ, in realitate masini cu 90 de cai pot sa fuga mult mai bine decat cele de 100-110, cum e in cazul "legendarelor 1.9 TDI".
Nu am spus cu niciun cuvant ca renault nu face motoare bune, dar ne-a fost ceruta parerea pentru Audi si BMW, si mi-se pare ca sunt cu mult mai multe audi 1.9 TDI decat de 1.8.Dar daca gresesc imi asum toata vina . Am condus Passat 1.8 si acum am Passat 1.9 Pome-Duse. Am avut de a face si am in continuare cu motoarele de Renault. Tatal meu are la firma lui mai multe tipuri de Logan DCI, Simbol si dacia papuc 1.9 de renault. Intr-adevar sunt foarte bune la fel cum zici tu, nu neg asta in niciun fel, doar ca eu mi-am ales un VW ca este mai mare si un pic mai sportiv.