Iți explic eu:
Uite: Intercooler-ul are functia de a raci aerul care iese din turbocompresor și urmeaza sa intre in cilindri, pentru a participa la procesul de ardere.
Prin urmare, daca nu ai un turbocompresor, sau compresor mecanic care sa faca un BOOST (presiune aditionala celei atmosferice), NU ESTE NEVOIE DE INTERCOOLER, adica - nu ai unde sa-l pui, si nici nu are sens!
(Daca nu e clar - scrie, ca pot veni cu detalii).
Nuu nu, stai. Deci, eu prima data aud de "scooter turbo"...
1. Teoretic poate ai putea sa faci unu din niste ventilatoare, DAR, nu e asa usor cum pare. Trebuie sa ai ventilatoare cu PALE SPECIALE, care sa iti directioneze aerul care intra perpendicular pe impeller-ul (morișca) turbinei, IN SUS...deci - nu... turbina home made - nu prea imi inchipui.
2. Instalarea unui sistem Turbo, in primul tind costa bani.
3. Instalarea sistemului Turbo, necesita si interventii mecanice asupra motorului, ceea ce iar se numeste:"scoate bani din buzunar"
4. Nu cred ca are sens sa faci un scooter Turbo, sau tu vrei sa zbori cu el si sa faci vreun accident?
Nuu nu, stai. Deci, eu prima data aud de "scooter turbo"...
1. Teoretic poate ai putea sa faci unu din niste ventilatoare, DAR, nu e asa usor cum pare. Trebuie sa ai ventilatoare cu PALE SPECIALE, care sa iti directioneze aerul care intra perpendicular pe impeller-ul (morișca) turbinei, IN SUS...deci - nu... turbina home made - nu prea imi inchipui.
2. Instalarea unui sistem Turbo, in primul tind costa bani.
3. Instalarea sistemului Turbo, necesita si interventii mecanice asupra motorului, ceea ce iar se numeste:"scoate bani din buzunar"
4. Nu cred ca are sens sa faci un scooter Turbo, sau tu vrei sa zbori cu el si sa faci vreun accident?
Am facut rost de turbo da una foarte mica si am montato da cum ai spus tu a trebuit lucrat un pic mai mult, adica foarte mult ca sa functioneza totul si sa stii ca merge foarte bine a mai fost nevoie sa maresc si capacitatea cilindrica de la 49 cmc la 100 cmc ca sa nu explodeze si a mai fost nevoie si sa imbunatatesc sinstemul de racire totalul a fost 1000 ron (turbina a fost moca)