| doamnenunelasa a întrebat:

Intrebare de urgenta majora. Dau funda cui ma ajuta.

Am cumparat o masina cu numere de Anglia si mi-a expirat asigurarea.

Nu am trimis actele in Anglia sa o trec pe mine, asa ca am dat bani fostului proprietar sa plateasca asigirarea.

Am fost oprit de politie, mi s-au luat numerele si cartea pentru ca au zis ca masina nu apare asigurata la ei in sistem, cu toate ca am dovada platii, chitanta si tot. Pe askMID masina apare fara asigurare cu toate ca am platit.

Am incercat sa sun peste tot, am trimis mail la compania de asigurari, prieteni din Anglia au sunat la numerele de pe siteurile lor, si nu pot da de nimeni.

Mi s-a spus ca doar fostul proprietar poate lua inapoi actele si numerele de la politie, sau eu cu imputernicire.

Niciun notar nu vrea sa imi faca imputernicire si ala nu vrea sa mearga sa ia numerele si eu am nevoie de masina.

Cum se poate rezolva, va rog care stiti

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca omul nu vrea sa recupereze numerele, sunt ca si pierdute.
La o masina normala ai recapata dreptul de circulatie abia dupa ce ai face acte pe numele tau si ai inmatricula-o pe Romania, dar la o masina din UK nu mai este posibil acest lucru, dat fiind volanul pe dreapta.
Ar fi posibil doar cu conversie omologata, si ar trebui sa platesti taxa vamala pentru ea.
Deci, ti-am explicat pe larg ca nu prea exista solutii. Incearca eventual sa obtii dovada de asigurare pe ea, ca sa faci contestatie pentru amenda + masura retinerii numerelor. Insa daca nici asa nu le primesti tu inapoi, ci proprietarul... Tot nu rezolvi mare lucru.
Cred ca vei fi nevoit sa dai masina la dezmembrari, ca sa mai recuperezi din prejudiciu. Alte optiuni nu prea sunt.

2 răspunsuri:
| doamnenunelasa explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am dovada asigurarii. Am toate hartiile de la cum am platit-o, dar nu o iau politaii in considerare. ce alta dovada poti sa dai? Nu inteleg

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru doamnenunelasa):

Un raspuns oficial de la compania de asigurari. Dar cum nu poti da de ei, cam aia e.
Apropo, trebuie asigurare care sa acopere si in Romania.