| XxT3rIbL3xX a întrebat:

ITP expirat. Nu am fost atent și am avut ITP expirat. Daca am adăugat Nr mașina și serie șasiu pe site îmi arată că mașina cu X are înmatriculare suspendată pentru ITP expirat. Eu am fost astăzi și mi-am făcut ITP ul, cei de acolo de la ITP au spus că nu se suspendă nimic că nu trebuie sa umblu eu nicăieri că este în regulă. Dar dacă caut valabilitate ITP pe site la rar îmi arată că mașina are ITP valabil că figurează
Însă daca caut online despre starea înmatriculării încă îmi arată mesajul cum că înmatricularea este suspendată pentru ITP expirat din data X
Știe cineva ceva anume? Sau a-ți întimpinat probleme de genul? Uitasem de ziua când expiră...nu este că nu am vrut sa îl fac

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Asa apare in sistemul celor de la inmatriculari, suspendare. Asta ajuta sistemul informatic al politistilor sa identifice mai usor masinile care nu au actele in regula (piuie camerele cand treci).
Se va actualiza in cateva ore sau zile, nu e o problema. La control vei fi lasat in pace. Nu trebuie sa faci nimic in situatia asta, poti circula linistit.
Baza de date cu care lucreaza ITP-urile sunt detinute de RAR, nu de politie. Dureaza ceva pana cand se transmite si la inmatriculari; iar politia cauta in baza de date a RAR-ului cand te opreste. Informatiile astea sunt publice, daca bagi seria de sasiu aici: https://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

| Violleta2022 a răspuns:

Pentru Politie nu are importanta ca ai uitat sau nu ai vrut sa-ti reinoiesti ITP-ul ca asta este vital pentru a folosii masina, iar acum nu o poti folosi deloc pana nu faci inspectia tehnica sa poti circula din nou cu masina.