Trebuie sa te uiti la multe
Ani, km, accidente, cum a fost intretinuta, revizii, documente samd.
Anii conteaza pentru ca logic... o masina de 20 ani nu poti sa o compari cu una de 5 ani nu?
Motoarele cu consum cel mai bun sunt dieselurile moderne de capacitate corecta in comparatie cu greutatea masinii.
Anii nu conteaza, mai mult kilometrii. Dar numai un mecanic poate aprecia starea tehnica a unei masini. Si nu un mecanic calificat in 2 luni, care are salariu de 2000 de lei si face revizii, ci un mecanic cu experienta.
Nu e deloc bine diesel pentru inceput, pentru ca e o masina nepretentioasa la condus, care nu te invata absolut nimic. Un motor pe benzina, pana in 1.6, e ideal pentru inceput.
A, si... Nu te lua dupa diversi "seriosi", care se autodeclara soferi, pentru ca au permis, o masina oarecare (careia abia stiu sa ii deschida capota), si merg cu 3 viteze spre servici, prin gropi si aglomeratie. O masina de 20 de ani poate fi cea mai buna afacere, pe langa masina nepotrivita, veche de 5 ani, dar la al 3-lea proprietar, adusa din Germania de un tigan tepuitor.
Eu conduc masina cu motor diesel de cand ma stiu. Pentru mine e avantajos, deoarece conduc mult.Anii nu conteaza foarte mult, dar asta doar daca nu esti pretentios. Eu cand cumpar o masina sunt atent la urmatoarele : Revizii, stare optica, stare motor, Numarul proprietarilor. Tu vrei sa iti cumperi o masina anume?