| Nevroza a întrebat:

La ce trebuie sa ma uit cand achizitionez o masina? De ce conteaza anii, ce motoare au consum mic? E mai bine Disel pentru inceput?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Trebuie sa te uiti la multe
Ani, km, accidente, cum a fost intretinuta, revizii, documente samd.

Anii conteaza pentru ca logic... o masina de 20 ani nu poti sa o compari cu una de 5 ani nu?

Motoarele cu consum cel mai bun sunt dieselurile moderne de capacitate corecta in comparatie cu greutatea masinii.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Anii nu conteaza, mai mult kilometrii. Dar numai un mecanic poate aprecia starea tehnica a unei masini. Si nu un mecanic calificat in 2 luni, care are salariu de 2000 de lei si face revizii, ci un mecanic cu experienta.
Nu e deloc bine diesel pentru inceput, pentru ca e o masina nepretentioasa la condus, care nu te invata absolut nimic. Un motor pe benzina, pana in 1.6, e ideal pentru inceput.
A, si... Nu te lua dupa diversi "seriosi", care se autodeclara soferi, pentru ca au permis, o masina oarecare (careia abia stiu sa ii deschida capota), si merg cu 3 viteze spre servici, prin gropi si aglomeratie. O masina de 20 de ani poate fi cea mai buna afacere, pe langa masina nepotrivita, veche de 5 ani, dar la al 3-lea proprietar, adusa din Germania de un tigan tepuitor.

| alexwahl a răspuns:

Eu conduc masina cu motor diesel de cand ma stiu. Pentru mine e avantajos, deoarece conduc mult.Anii nu conteaza foarte mult, dar asta doar daca nu esti pretentios. Eu cand cumpar o masina sunt atent la urmatoarele : Revizii, stare optica, stare motor, Numarul proprietarilor. Tu vrei sa iti cumperi o masina anume?

| Nevroza explică (pentru alexwahl):

Un Golf 4 scurt

| alexwahl a răspuns (pentru Nevroza):

1.9diesel e o alegere buna