Am trecut prin judetul CJ dar nu cred ca prin acele serpentine, in schimb trec des prin cheile bicazului, si la coborare nu am mers niciodata in frana de motor. Am coborat transraraul, si unde era panta mare, cam tot din frana o tineam, ca se tura pe la 4000, masina fiind grea, iar motoru ca sa iti faci o idee, 1.6 benzina, si 14 bari compresie. O tii si in frana de motor, dar mai calci si frana. Am facut 5000 km intr-o luna, mare si munte, si nu dealurile mi-au dat batai de cap, ci coborarile lungi si in unghi mare. Deci, o lasi in viteza a doua in viraje, si pui si frana. Cu viteza 1 doar la urcat si la coborat cand e zapada sau noroi. Intr-un an, demult, am mers cam 3km pe un drum judetean cu zapada de 10cm, la vale, doar cu viteza 1, fara sa pun frana, era alunecos, si chiar si cu viteza 1 mi se parea ca merg prea repede. Eram impacat cu ideea ca voi esua, dar n-am patit nimic.
Când vii dinspre Turda spre Cluj, urci Feleacu, și când intri in Cluj deci nu-l ocolești!, Acolo sunt curbe strânse
Pe acolo ma pun de obicei pe frana, si merg cu a 3-a sau a 4-a. Depinde cu ce masina sunt.
Locul ala cere minim treapta a 2-a, ideal as zice ca e a 3-a, pe la 50km/h.