| SaveTheNature a întrebat:

MASINA MEA NU TRAGEsad AJUTOR! Am un NISSAN PRIMERA1.8 2003 BENZINA. Nu trage, nu se tureaza si consuma ulei.Doar scoasa din viteza o pot tura. Nu prinde mai mult de 80- 90 km/h.Scoate fum doar cand reusesc sa o turez, in rest nu scoate fum! Care ar putea fi problema? Si cum imi pot da seama ca trebuie segmentata? care sunt semnele?

Răspuns Câştigător
| Facebook_4877 a răspuns:

Kitul ambreiaj!
Daca mananca ulei, trebuie segmentatata, bieninteles, inainte verifica sa nu ai vreo scurgere de ulei.
semnele care le da motorul cand are nevoie de segmentare? motorul nu mai are putere, deoarece nu mai are compresie, combustibilul ajunge in baia de ulei sau uleiul in cilindru, de aceea si "mananca".
si semnul cel mai important: fum gri-albastrui
cati km are masina?

P.s. are turbina? pentru ca-l vad pe unu mai sus ca abereaza de nu stiu ce turbina... desii nu cred ca motorizarea ta include turbina

6 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Verifica turbina si mai ales cele doua electrovalve care sunt in dreapta masinii una este pentru EGR una pentru. turbina, debitmetrul, alimentarea cu benzina poate fi desii daca nici nu se tureaza e cam dubios, si daca nu este vre-unul din astea motivele clar schimbat kitul de ambreaj fiindca se tureaza in gol si nu iti indica turometrul!

| Iepurila a răspuns:

Dar service pentru ce exista? Ca sa intrebi tu pe TPU ce are masina ta? De unde sa stim noi ce i-ai facut? Fugi la service. Numai ei pot sti. Poate nu ard bujiile cum trebuie. Daca e injectie poate ai injectoarele stricate. Cel mai probabil astea sa fie... Ca de asta nu iti baga putere. Pentru ca nu arde benzina cand e motorul in sarcina.

| Angel0 a răspuns:

Pare mai degraba ca ECU nu lucreaza in parametri din cauza unui scurtcircuit, cel mai probabil la blocurile optice spate.Pare absurd dar nu te costa nimic sa verifici.Si ulei consuma mai demult dar acum ti-ai dat seama.
Oricum e mai bine decat sa inlocuiesti degeaba ambreiajul sau "turbina".

| 9gygy a răspuns:

Daca consuma ulei, eu cred ca trebuie segmentat motorul. Ca sa iti dai seama la sigur daca trebuie segmentata, ii faci testul de compresie la orice service auto. Nu costa prea mult. vreo 30-40 lei. Bafta!

Răspuns utilizator avertizat
| SaveTheNature explică (pentru PoneiuNostruPoneiuVostru):

E vanduta de mult. Am cumparat alta pana la urma.