anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu ma prea pricep la mașini dar o sa va spun în mare care este problema și sa îmi spuneți dacă știți ce se întâmpla.
O cunoștința a cumpărat o mașina sh (audia A6 1.9 Tdi din 96) ce are o problema. Vânzătorul când i-a dat mașina i-a spus clar ca în apa este ulei pentru ca s-a defectat chiulească pe care a schimbat-o doar ca nu a curățat instalația și a rămas ulei.Problema este ca la vreo 50 de km de mers s-a încălzit foarte tare motorul și a curs apa, primul gând a fost ca e chiulească de bai dar după o analiza nu are simptomele unei chiuloase arse sau ceva decât ca are uleiul ala acolo în apa.Este posibil sa fie doar de la faptul ca nu a fost curățata?
Și apropo nu bagă căldura în mașina decât aer rece.Am fost la un mecanic ce inițial a zis ca nu e o problema ca se face iar a doua zi nu a mai vrut sa se uite la mașina fără plata înainte, plus ca ne-a spus exact ce vedeam și noi și a început sa exagereze cred eu spunând ca are nu știu ce probleme, ca mai bine am schimba motorul ca are el unu bun și rahaturi de genul.

4 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Trebuie curatat tot traseul de racire, inlocuit termostatul, eventual si termoflotul, si verificat caloriferul din bord, e posibil sa fie infundat si de acolo sa apara problama.

| Caliopia63 a răspuns (pentru OldSoul):

Si cam la ce pret poate sa ajunga toata treaba asta?
Poti sa faci si tu acasa vreuna din procedurile respective?

| Ensiferum a răspuns:

E garnitura de chiuloasa mai mult ca sigur, cine mai pune chiuloasa napoi fara sa o curete, trebuie sa fie dement sa faca asta.

| Caliopia63 a răspuns (pentru Ensiferum):

Pai a schimbat-o si probabil nu a curatat bine ca nu si-a dat omu interesul pentru ea ca in perioada aia si-a luat alta.A zis catre noi ca putem sa mergem la spalatorie si ni le sufla si curata atunci cand am luat-o dar nu am mers, am zis ca mergem la tara si avem timp sa le facem.
Altcineva a spus ca si la el i-a fost plin radiatorul de mizerii si de aceia i sa infocat motorul cand a avut de urcat niste penti si sa temut ca e chiuloasa da dupa curatarea radiatorului nu a mai avut probleme.
Dar in cel mai rau caz cat costa un schimb de chiuloasa?