Oglinzile micsoreaza imaginea pentru un camp vizual mai larg.
Nu prea e cazul sa nu poti aprecia distanta fata de un automobil in miscare, ca micsoreaza cu vreo 2m, nu cu 100m. Cand vezi o masina mai in apropiere oricum stai cuminte; iar dupa ce te obisnuiesti cu condusul ai sa stii sa apreciezi corect, indiferent ca te uiti in oglinzi sau vezi obstacolele direct.
Unele masini au chiar o dunga pe oglinzile exterioare, spre exteriorul masinii. Dupa acea dunga imaginea e si mai micsorata, ca sa reduca acel unghi mort periculos, al masinilor intrate in depasirea ta.
Pai nu e destul de clar ce zice acolo? oglinda apropie obiectele, in realitate ele sunt ceva mai departe
De fapt e invers.am si testat.am pus la o anumita distanta un obiect, iar cand m-am uitat in oglinda era/parea mai departe.
Deci realitate:aproape, oglinda:departe.E ceva de genul:Obiectele care sunt vazute in oglinda sunt mai aproape
Dar care ar fi logica? Daca eu vreau sa ies din parcare si ma uit in oglinda, aceasta indepartand o alta masina, si zic am timp sa ies ca e departe, iar eu o scot si lovesc masina care de fapt era mai aproape?
Logica e simpla. Oglinzile nu sunt plate, ci putin bombate, de aici efectul de micsorare/indepartare. Motivul este unul simplu, daca oglinda ar fi plata, s-ar reduce foarte mult unghiul de vizibilitate. E de preferat sa vezi o arie mai mare, in care obiectele apar mai mici, decat sa vezi in marime naturala doar o parte din ele, iar pe altele deloc.
anonim_4396 întreabă: