| andreipro54 a întrebat:

Pot sa pun asigurarea la masina pe numele oricui din familie indiferent daca are sau nu are permis? Am 19 ani si costa foarte mult asigurarea pe numele meu. Daca pun pe numele mamei si fac accident ce se intampla? Pot sa raspund eu?

20 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Asigurarea o "pui" pe numele proprietarului mașinii. Nu pe mama, nu pe tata. Proprietarul mașinii.

| dullcat a răspuns:

Asigurarea costa mult fiindca esti sofer foarte tarar, incepator si nu prezinti nicio credibilitate, deocamdata.Stim cu totii ce teribilisti sau aroganti sunt unii si apoi se izbesc in primul stalp sau in prima masina, din lipsa de experienta.Stai linistit ca pe masura ce trec anii si te dovedesti un sofer exemplar, asigurarea va fi din ce in ce mai ieftina.

| andreipro54 explică (pentru suntserios):

Scrie in lege asta?laughing)) Plimba ursu

| andreipro54 explică (pentru dullcat):

Pai nu imi permit acum banii astia pentru asigurare, e enorm, diferenta de 1500 intre pe numele meu si al mamei

| dullcat a răspuns (pentru andreipro54):

Fiecare masina vine cu cheltuieli semnificative. Daca nu iti permiti atunci inseamna ca nici masina nu ti-o permiti? Eu te cred ca poate in situatia ta financiara 1500 de lei inseamna foarte mult, insa nu se poate gasi o solutie, sa iti imprumute cineva?

Citeste mai atent ce intrebare am pus eu si apoi revino, nu am nevoie de sfaturi cum sa fac bani, am nevoie de raspuns la ce am intrebat eu, nu sa imprumut bani. Is incepator si vreau sa-mi iau o masina pana in 5000 lei, si sa fac tazz cu ea

Pai ma, daca autovehiculul il trec pe numele mamei si asigurarea tot, insa conduc eu vehiculul, e legal.

Mama ta este proprietarul vehiculului?

Nu, insa o pot muta pe numele ei

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru andreipro54):

Da papagalule scrie

legea 132 din 31 mai 2017

Articolul 3.

Spor

| andreipro54 explică (pentru suntserios):

Papagal e tactu ala de se fwte in cwr cu barbati

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Da, este legal insa sunt unele companii care nu accepta asa ceva si in caz de vreun incident, nu iti vor considera actul valid

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru andreipro54):

Ai citit legea?
Ai înțeles ceva din ea?

| goguPatent a răspuns (pentru andreipro54):

Da, chiar scrie.
Dacă vrei transcrii mașină pe numele parintilor. Doar asigurarea nu merge.

| Violleta2022 a răspuns:

Asigurarea pentru un incepator costa atat de mult cu un motiv, ca de faci tu accidnet asigurarea nu te protejeaza integral, fiindca esti micut de varsta si incepator, deci ce vrei tu este sa-ti furi singur caciula si sansele sa ai accidnet in primii 2 ani de soferie sunt maxime.
Gandeste-te bine pe cine vrei sa asiguri!

| Peli75 a răspuns:

Depinde, sunt unele firme de asigurări care permit o asigurare RCA pe numele cuiva care nu are permis de conducere. Dar, dacă mașina o treci pe altcineva, trebuie să fi trecut în acte ca șofer principal. Ex: Dacă mașina e trecută pe mama ta, ea este proprietarul și tu trebuie să fi trecut ca Șofer principal al mașinii. În caz de accident, dacă tu faci accidentul și nu ești trecut ca șofer principal, există riscul să nu fi despăgubit. Iar în caz de accident, asigurarea va crește la preț.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Peli75):

In ce act se trece acest "șofer principal al mașinii"?