| kynezu a întrebat:

Sall all, am o intrebare pentru baietii care stiu mecanica; de ce oare am in vasul de expansiune mazga de culoare ruginie si cleioasa/sa fie de la ulei? chiuloasa nu imi da semne sa fie arsa.nu imi baga bulbuci in vas si nu imi fierbe apa! mersi

Răspuns Câştigător
| IF88MDL a răspuns:

Se scoate tot lichidul din motor, bagi vreo 10 litrii de benzina in rezervor dupa care bagi apa fierbinte cu Detergent AUTOMAT(automatul nu face spuma multa) dupa ce-ai schimbat antigelul cu apa fierbinte+detergent faci multe ture cu masina(pentru asta ti-am zis sa-ti bagi 10 litrii de benzina),dar atentie, cu masina turata, peste 3 mii de turela fiecare 5 km parcursi la peste 3 mii de ture, golesti vasul de expansiune si pui din nou apa fierbinte+detergent, golesti de 5 ori dupa care bagi doar apa distilata si faci aceleasi ture la peste 3 mii de ture, repeti faza cu apa distilata de 5 ori ca sa nu raman detergent, dupa care scoti apa distilata simpla si pui 50%antigel si 50% apa distilata si gata, ai spalat traseul lichidului de racire! tot ce ti-am spus aici este operatia care o fac cei de la reprezentanta de la mercedes, stiu asta ca am fost cu un prieten sa-si curete rugina din vasul de expansiune de la un Sprinter cu motor de 2.2 diesel,sper ca ti-am fost de folos, succes, MDL

10 răspunsuri:
| eandopuncttk a răspuns:

laughing iarasi kinezule? happy

| Bradster a răspuns:

Este rugina happy

| darrio2007 a răspuns:

Ce vezi tu acolo este rugina si impuritati de pe instalatia de racire.Nu folosesti apa distilata la instalatia de racire?

| Bradster a răspuns (pentru darrio2007):

Sa sufle in jigleur happy

| darrio2007 a răspuns (pentru Bradster):

Ce are jiclorul (asa se scrie corect)cu instalatia de racire, mai frate? Esti mecanic? Jiclorul este pentru combustie.Pe acolo intra combustibilul.

| DanAmarandei a răspuns:

Incearca sa folosesti numai apa dedurizata si sa respecti proportia de dilutie a antigelului. Antigelul este si gresant pentru pompa de apa. Sfatul meu este sa faci rost de un filtru pentru dedurizare a apei (precum cel electromognetic de la centrala) si sa-l introduci in circuitul de racire vreo saptamana. Apoi, schimba tot agentul de racire, eventual pune mai mult antigel decat apa. Succes!

| Bradster a răspuns (pentru darrio2007):

Era doar o gluma...tongue

| darrio2007 a răspuns (pentru Bradster):

Ok.Gluma. Dar daca o lua in serios si sufla?

| kynezu explică:

Deci e de speriat sau nu?

| a1doru a răspuns (pentru kynezu):

Trebuie sa cureti complet instalatia de racire[mecanicul stie el cum, si cu ce], altfel risti sa ai probleme pe viitor.nu glumesc, vorbesc in cunostinta de cauza