Daca se incadreaza la categoria moped (vehiculul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala este de cel mult 4 kW) ai nevoie doar de certificat de absolvire a cursurilor de legislatie rutiera(este obligatoriu) si varsta de 16 ani(la fel obligatorie). Conditiile sunt cumulative, daca depaseste ceva (viteza sau puterea motorului) se incadreaza la motocicleta de pana la 125 cmc si ai nevoie de permis de conducere de subcategoria A1. Conducerea pe drumurile publice fara indeplinirea conditiilor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 3 ani. Numai bine!
Daca pe certifiv=cat scrie 50 iti trebuie permis,. daca are 49 iti trebuie atestat pe care il iei de la primarie nu e mai mult de 30 lei si nu cred ca are vreo treaba faptul ca esti de la tara sau de la oras...succes
Pai am inteles ca de la 50. 1 cm3 iti trebuie, pana in 50 cm3 nu iti trebuie,
Buna...parerea mea este ca iti trebuie atestat pentru legislatia rutiera...si pe langa asta iti mai trebuie asigurare(efectul legii) sa ai casca vesta
Persoanele care nu posedă permis de conducere pot conduce mopede pe drumurile publice numai dacă fac dovada că au absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule.
Conform OUG, mopedul se defineste astfel: "vehiculul, cu două, trei sau patru roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie nu depăşeşte 45
km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate
cilindrică ce nu depăşeşte 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui
putere nominală este de cel mult 4 kw"
Nu iti trebuie permis. Iti trebuie o adeverinta, in care se specifica ca ai absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei scoli de conducatori auto. Daca esti din Severin, te pot ajuta.
gabigabriel întreabă: