| Levi123 a întrebat:

Salut,acum ceva timp am schimbat distributia la un vw jetta 1.9 tdi,mecanicul mi-a zis ca se prelinge ulei pe la capacul de distributie,voiam sa va intreb cat ma costa și daca chiar necesita sa schimb sau sa las asa, ca la joja nu scade.

5 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pe la capacul de distributie inseamna pe la simeringul de ax cu came, sau pe jos, pe la vibrochen.
Distributia este uscata, nu este ulei pe acolo in mod normal, iar daca este, e de rau.
Costul manoperei pentru un simering de ax cu came sau vibrochen este similar cu cel al unui schimb de distributie, poate cu 100-200 de lei mai sus. Normal trebuia schimbat atunci, cand era demontata cureaua de distributia.

Dar poate ai inteles tu gresit, iar pierderea este pe la capacul culbutorilor. Aia e treaba mai simpla, mai ieftina.

| Levi123 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Da l-am intrebat si a zis ca nu e grav, e posibil sa fie cum ai zis tu, o sa merg la service, si inca o chestie am observat ca in fata blocul motor unde se vede tabla aia subtire se vede umed de ulei.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Levi123):

Nu stiu la care tabla te referi, dar daca e curs in partea din fata a motorului, probabil e garnitura capacului de la culbutori. Nu e grav, dar e bine sa se curete uleiul ala din cand in cand, ca sa nu existe risc de incendiu.

| Levi123 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Vine foita aia de tabla ca o garnitura, pe acolo ziceam, dar probabil ai dreptate, ar trebui sa schimb si altceva pe langa garnitura capac culbutori?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Levi123):

Nu cred, dar depinde ce se constata inaintea si in timpul reparatiei.