| xXFlorinXx a întrebat:

Salut,
Am achiziționat un atv ce a avut număr galben. Am fost la primărie cu vânzare-cumpărare și cu atestatul tehnic de la rar. Atv este omolgat de la RAR ca "autopropulsantă pentru lucrări". "Domnul" de la primărie fiind unul singur care se ocupă de "numere galbene" a refuzat să îmi întegistreze ATV-ul pentru ca: 1.Are peste 49cc, iar 2. "De unde să știu eu ce înseamnă "Autopropulsantă pentru lucrări". După câteva zile mai merg odată și îmi spune să merg la notar și să fac o declarație pe proprie răspundere că nu circul pe drumuri publice.
Este vorba de un Can-Am Renegade 1000r.
Am sunat la RAR și mi-au spus că da, totul e ok ce scrie pe atestatul tehnic și să îi spun "domnului" să își cheme alt coleg de muncă(dar el este singurul de acolo).
Am sunat la alte primării și mi-au că da, este totul în regulă și să merg să îl înregistreze(dar eu sunt obligat să îl înregistrez la primăria de care aparțin).
Ați mai întâmpinat așa ceva?

Răspuns Câştigător
| UserRo10 a răspuns:

Mergi frumos la domnul respectiv si arata-i asta
Masina autopropulsata pentru lucrari = utilaj autopropulsat destinat, prin constructie si echipare, efectuarii unor lucrari sau servicii, care circula pe drum numai pentru a se deplasa intre locul de garare si locul unde executa lucrarile, avand o viteza care nu depaseste 30 km/h; masina autopropulsata pentru lucrari realizata pe sasiu auto, care pastreaza caracteristicile de performanta ale autovehiculului de baza din care deriva, este asimilata cu automobilul special/autospeciala.
Cum inregistreaza buldoexcavatoare si alte utilaje e obligat sa iti inregistreze atv-ul avand documentatia aferenta. Este un inapt

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Art. 23 din Ordinul 1501/2006:
(1) Se înregistrează de către consiliile locale numai mopedele, tractoarele care nu se supun înmatriculării, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole, forestiere, care păstrează caracteristicile de bază ale unui tractor, şi troleibuzele omologate, potrivit legii, de către Regia Autonomă "Registrul Auto Român", precum şi tramvaiele, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole, forestiere, care nu păstrează caracteristicile de bază ale unui tractor, şi vehiculele cu tracţiune animală.
Conform prevederilor Codului Rutier, un scuter (moped) este acel vehicul prevăzut cu două sau trei roți a cărui viteză maxima prin construcție este de cel puțin 25 km/h, însă nu depășește 45 km/h. Scuterul poate fi echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, care are o capacitate cilindrică ce nu depășește 50 cmc. De asemenea, acest vehicul este disponibil și în versiune „full electric" dotată cu un motor a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4 kW. În plus, masa proprie nu trebuie să fie mai mare de 350 de kilograme, neincluzând bateriile.
Ori al tau (m-am uitat pe net) are 976 cc. ceea ce inseamna ca se inmatriculeaza la politie, nefiind nici utilaj, nici tractor, etc.

| xXFlorinXx explică (pentru Salontanul):

Salut, țin să te corectez. E omolgat ca utilaj (autopropulsantă pentru lucrări).

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru xXFlorinXx):

Nu stiu, dar nici eu nu as emite numar pentru asa ceva. Ce poti face cu ATV-ul? Lucrari agricole, forestiere, constructii?