anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am in cap sa-mi iau o statie CB+antena si vreau sa va cer parerea. Am waze, dar e bine cand te mai anunta un coleg de eventuale controale sau pericole. Vreau ceva bun in raport pret/calitate. Buget 500 lei plus minus 50 lei.
Va multumesc.

4 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Eu am aceasta statie si sunt foarte multumit de ea.
Cam asta e site-ul la care o gasesti la cel mai mic pret, pe celelalte pretul este undeva la 500 de lei.
http://www.cb22.eu/......26694.html

Si o folosesc impreuna cu antena aceasta:
https://www.emag.ro/......D38P4YBBM/

Bine, eu folosesc doar antena, am un suport fix montat pe masina, dupa o anume viteza, magnetul poate sa-si mai ia zborul, si am decis sa nu risc.

Bula
| Bula a răspuns:

"Sufletul" unui aparat de radio-emisie este REGLAJUL ANTENEI.
Poti vorbi cu o statie CB la distante mari (10-20Km), daca antena este bine reglata, dar daca este dereglata risti sa nu poti vorbi nici la 1 Km, sa nu te intelegi.

Orice timp de aparat CB iti cumperi, pentru alegerea, montarea si reglarea antenei trebuie sa apelezi la un laborator de radiocomunicatie specializat.

| UserRo10 a răspuns (pentru Bula):

Multumesc pentru sfat. Ce antena recomanzi?

Bula
| Bula a răspuns (pentru UserRo10):

Se poate folosi orice antena tip L"/2 sau L"/4 (de jumatate sau sfert de lungime de unda).
Fixarea pe masina este mai problematica, sa nu cada la viteza mare sau daca este agatata (de crengi, poduri, limitari de inaltime etc.). Cel mai bine este antena de L"/4 (de un sfert de lungime de unda), care capteaza mai putine bruiaje pe timp de vara si prin orase (dar si semnalul util este mai slab).
Antena poate fi facuta si fixata pe masina, caz in care poate fi facuta chiar si din sarma de otel, de grosime 1-2 mm. Eu am montat asemenea antene "artizanale" pe masini (taximetre) si au functionat satisfacator daca au fost perfect reglate, dar calitatea transmisiilor a scazut daca au fost demontate si remontate gresit, mai ales la cei cu suport magnetic.