Dupa cum bine explica inginerul ITP de pe canalul 99vehicles, este bine ca folosind uleiul din Romania sa faci revizia motorului la maxim 10.000 de km! De ce pentru ca uleiurile din comert nu sunt asa cum afirma ei ca ar fi full sintetice ci sunt un hibrid intre minerall si sintetic, un ulei motor full sintetic costa peste 60 de lei/litru, iti vorbesc din cunostinta de cauza.
Pe mine al reprezentanta ma costa 67 lei/litru, dar am certitudinea ca este full sintetic, pe de alta parte cand schimb uleiul la 10.000 km (masina pe benzina) este negru ca naiba, deci te rog sa reconsideri acei 15.000 km!
NU AI NEVOIE DE NICIUN ADITIV!
Iti recomand sa nu pui niciun fel de aditiv, fa schimbul de ulei la timp, pune uleiul care trebuie si cam asta e. Cu aditivul ai toate șansele să infunzi injectoarele, deoarece se depune/adera pe piesele motorului, obturand astfel orificiile extrem de fine ale capului pulverizator.
Poate iti faci de lucru tocmai in concediu cu porcariile pe care le vand astia.
Nu baga nimic, mergi asa cu ea, nu are nimic. Daca stai in RO, eventual, tine motorina la decantat cateva zile.Mergi cu ea putin turata.
Sfatul meu inainte de plecare pe distanta lunga este daca nu ai facut revizia sa schimbi uleiul si toate filtrele, sa ai la tine 1 litru de ulei de rezerva pentru drum, sa ai 1 litru de antigel la tine pe drum, sa faci o verificare pe dedesubt a masinii.
Astea sunt mai importante parerea mea decat orice aditiv care nu stiu ce efect ar avea, oricum nu unul bun.
Am făcut revizia totul e ok mai am vreo 4000, 4500km pana la 15.000(castrol folosesc) m-am gândit ca ajut dacă bag și aditiv pe lângă motorina scumpa eu alimentând de la PETROM și cred ca e și buna de acolo din ce am auzit
Eu am folosit aditivi pentru curatare injectie diesel, de la Liqui Moly, si am observat diferente. Dar l-am bagat direct in motor, nu in rezervor. Parca vreo 40 de lei a fost.
Eu unul nu m-as complica sa bag aditiv daca masina se comporta bine.
Chiar si asa, am bagat in doua masini, urmatorul aditiv https://www.emag.ro/......DLS2V3BBM/
clau460 întreabă: