| mafiaa a întrebat:

Am nevoie de ceva informatii pentru inmatricularea masinii si as vrea ceva raspunsuri de la cei care au facut asta recent. Masina este deja inscrisa pe Romania deci nu mai este nevoie de RAR. Acum am inteles ca fiscalul expira in o luna iar eu am programare la politie abia peste 2 luni, trebuie sa inscriu masina la primarie in acest caz? Si ce mai este de facut, trebuie facut un dosar si depus inainte de programare sau dosarul trebuie dus in ziua programarii? Ce trebuie adaugat la dosar? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Mergi in mai putin de 30 de zile dupa cumpararea masinii, si o declari la primarie (cu contract V-C, actele masinii si dovada fiscala de la primaria vanzatorului). In luna curenta inmatricularii (iunie sau iulie, cand esti programat), mergi la primarie si vizezi fisa de inmatriculare.
Mai ai de platit o taxa de cateva zeci de lei, pentru certificatul de inmatriculare, la o unitate bancara CEC.
Inchei o polita RCA pe numele tau, dupa seria de sasiu masinii.
Cand ajunge vremea programarii, mergi cu toate actele facute: chitanta cec, copie rca, copie buletin vanzator, fisa inmatriculare, contract v-c, cartea de identitate, certificatul de inmatriculare (completat la instrainare), placutele de inmatriculare (daca trebuie schimbate), cerere de inmatriculare (adresata comandantului).
Mai platesti acolo unde depui actele, cam 40 de lei contravaloarea numerelor (daca le schimbi), si inca vreo 40 de lei, daca vrei numere preferentiale.
E posibil sa fi omis vreo hartie, dar astea sunt, in mare.

4 răspunsuri:
| mafiaa explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am asigurare pe numele fostului proprietar, nu trebuie facuta pe numele meu dupa ce o inscriu sa apara noul numar pe asigurare?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru mafiaa):

Nu, se face o noua asigurare pe numele tau, fara numarul de inmatriculare, doar cu seria de sasiu. Atunci cand depui actele pentru inmatriculare, trebuie sa ai facuta aceasta asigurare pe tine, si sa le dai o copie. Altfel nu o poti inmatricula.

| mafiaa explică (pentru NoTurbinaNoGood):

ITP-ul este valabil pana anul viitor, dar nu am primit acea fisa de RAR de la fostul proprietar, apare doar pe certificat. E asta o problema?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru mafiaa):

Daca te referi la adeverinta/rezumat sau ce o fi aia despre ITP, nu e nici o problema.
Daca vorbesti de cartea de identitate, e o problema.