| LikeNike a întrebat:

Salut, am o problema cu un audi a4 b7 2.0 tdi
Nu mai scoate consum extern sub 8%, ce problema o avea?

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Da' o calci serios, peste 100-120?

| LikeNike explică (pentru sierra1):

Ma refer la mers frumos, gen o data chiar m-am chinuit sa merg la consum si sub 8 n-am reusit

| OldSoul a răspuns:

Am avut si eu acelasi model, chiar doua exemplare.
Am ajuns la concluzia ca nu prea ai ce le face, ala e consumul lor.
Si 8% inca e bun, eu cu greu obtineam 8% extern.

Ce e drept, ai putea incerca cu un soft, poate o sa mai scada, dar nu pot sa-ti garantez.

| LikeNike explică (pentru OldSoul):

Pai tu cum mergi cu ea? La cate ture schimbi si cu ce viteza mergi?

| OldSoul a răspuns (pentru LikeNike):

Si subturat daca merg nu am vazut sub 7%, bine, am vazut odata, la vale laughing
In rest, cu schimbat la 3000, si 4000 in depasiri, aveam pe la 9-10% mixtu.

Insa, de juma de an, am mai "corectat" sa afiseze cat mai putin, sa nu mai vad media de 10% ca ma stresa, acum, imi afiseaza in general undeva la 7-8%.

Viteza, e oarecum irelevanta, aici, de unde-s eu, nu avem autostrazi laughing Nici sa vrei nu ai unde merge cu cine stie ce viteza.
Dar sa-ti raspund, undeva 70-120km, cam pe aici e viteza cu care ma deplasez cel mai adesea.

Iti recomand sa faci plinul, si fa un consum de la plin la plin, zic asta, deoarece e posibil sa existe o diferenta intre consumul afisat, si cel facut de la pompa la pompa.

| LikeNike explică (pentru OldSoul):

Pai asa am facut si mi-am dat seama de consum de 8, ca pe bordu masini imi arata 6.4.
Eu schimb cam la 2500 2800, in depasiri ii dau 4000 da in general la mers normal o tin cam 70, 80 la 2200, 2300 ture.
Nu prea merg tare, mai mult de 120 nu-i dau...

| OldSoul a răspuns (pentru LikeNike):

Aha, inteleg.
Nu prea ai ce-i face.
Ce e drept, mașina mea are dpf off, unii îmi ziceau ca ar fi din cauza softului, și ca ar fi bine sa o resoftez, dar văzând pe alte grupuri ca, consumul pe acolo se învârte, am zis ca nu are rost sa dau 200euro pe un soft, ca mai apoi sa vad ca nu s-a schimbat nimic, sau sa ma mai trezesc cu fum și alte probleme, cum au cele cu dpf off.
Asa ca, deocamdată rămân asa. Când o să-mi pice turbina, ii voi pune una mai mare, și atunci ii voi face și un soft, dacă tot consuma, măcar sa am mai mulți cai.

Răspuns utilizator avertizat
| Crackman a răspuns:

Poate fi consumul, turbina, filtrul de particule, combustibilul, s o întâmplat ceva cu procesele de ardere in cilindru. Mergi prost. Sunt multe

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate mergi tu prost, dar nu e exagerat consumul pentru un 2.0

| LikeNike explică:

Pai depinde cum mergi, tu cam la cate ture schimbi si cu ce viteza mergi?

| LikeNike explică:

A mea e stock happy
Dar si eu ma gandesc sa i pun un soft si sa anulez filtrul de particule.
Planul e sa o duc cam in 180 190 cp (140 are de fabrica) si sa i schimb jantele sa i pun unele pe 18. Dar deocamdata o las asa, ca oricum nu vreau sa tin mult de ea... Maxim inca 2 3 ani si sa iau altceva mai bun.