Iti dai seama ca e mult mai mic consumul la diesel, si e mai usor de condus.
Cat despre intretinere, mai bine intri pe www.astraclub.ro si discuti cu posesorii despre plusurile si minusurile reale ale acestor masini, decat sa ne dam noi cu presupusul.
Eu din cate stiu motoarele de 1.7 sunt majoritatea de Isuzu. Am avut o Vectra din 95 cu motor Isuzu, si am fost multumit de ea, era un motor rezistent. De la altii am auzit ca au probleme cu chiuloasele, a mea n-a facut nici o problema, si cunosteam masina de mai multi ani. Doar alternatorul si o parte din circuitul de incarcare au avut nevoie de reparatii, in rest a fost ok.
1.7 CDI consuma mult (chiar si 12 in oras iarna) si e destul de puturos
Recomand 1.6 16v de 101 cp. Consuma in jur de 10-12 in oras si 7-8 pe sosea.
1.7 CDI nu consuma deloc putin. Am un coleg de munca care si-a luat din Germania o Astra G break 1.7 diesel si e disperat. Sub 8, 5 nu scoate in oras si daca merge mai sprinten se duce si la 9-10. Iarna e tragedie.
Salut! Daca vorbesti de 1.7 DTI are un motor care are un consum mic din cate am auzit dar puturos rau, are numai 75 de cai.
Daca nu ai pretentii de la consum si vrei sa scoti medie exterior ~6 alege 1.6
Daca vrei consum mic de ce nu-ti iei corsa 1.3 CDTi? ca e f ok si e si mai nou ca astra
Ce sti, stii gresit.
DTI are 75 de cai iar CDTI-u are 80 cp nu 85.
http://www.auto-data.net/ro/?f=showCar&car_id=2398
orice ai face, numa` sa ma contrazici :))
Unde te-am contrazis? Am facut doar o afirmatie fara a spune nicaieri ca am dreptate absoluta, vezi acel ''eu stiam''. Se pare ca stiam prost, d-aia nici nu am facut o afirmatie absoluta. Daca voiam sa te contrazic, te contraziceam aici :
''Salut! Daca vorbesti de 1.7 DTI are un motor care are un consum mic''
Tocmai ce am explicat mai sus ca nu e chiar asa, bazandu-ma pe argumente reale (nu pe cifrele date de producatori, care sunt SF).
75 de cai are iti garantez eu, am fost si cu 75 de cai dar si cu cel de 68 de cai.La consum sunt chiar ok dar la putere lasa de dorit
Adevarul e ca nici Vectra mea nu m-a uimit cu consumul, dar alimentam 'la canistra' si nu prea imi pasa. O tineam tot timpul in turatiile in care lucreaza si turbo, uneori chiar sugea mult a naibii. Despre Astrele 1.7 am auzit totusi ca ar fi econome, acum nu stiu... N-am umblat cu asa ceva.
8.5 nu e un consum exagerat, mai ales daca vorbim de un trafic urban aglomerat + mers mai mult cu motorul rece.
Eu cu 1.4 benzina am avut consumuri enorme iarna trecuta, fara sa am cine stie ce trafic (ocoleam orasul), aveam consumul de cel putin 12%, la drumuri de 3km (12km pe zi), pana la service-ul la care am lucrat. Fie ca mergeam incet sau depaseam coloane, disparea benzina din ea de parca aveam rezervorul spart. Mergea 60-70% din drum rece, abia cand ajungeam in parcarea service-ului imi dezgheta parbrizul. De oasele mele nu mai spun, erau bocna
Troaca mea 1.7 TD din '95 avea vreo 82 cp (parca), nu cred ca au mai taiat din putere. De obicei se merge in sus
De obicei. Uita-te pe linkul` care l-am pus.Dar ala care il aveai tu era Turbo Diesel Sport
asta e un pur si simplu diesel turbo injection puturos si fiabil.
Da, se pare ca ai dreptate.
Vectra nu era numita TDS, scria doar TD pe ea. Motorul insa cred ca-i tot aia cu cel de pe Astra F, unde era numit TDS.
Oricum, avea si intercooler cazanelul, dar tot cam puturos era, la viteza.